Головна Новини Політика рада Рада може дозволити прослуховування нардепів
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада може дозволити прослуховування нардепів

Поки що законопроект у стадії розгляду

9 вересня 2019, 15:00 comments1515
Поділіться публікацією:
Рада може дозволити прослуховування нардепів

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендує парламенту прийняти законопроект №1009 президента Володимира Зеленського, який передбачає дозвіл на прослуховування нардепів. Про це йдеться на сайті Ради.

Рішення комітет прийняв на засіданні 6 вересня.

"Комітет за результатами обговорення та з урахуванням викладеного, прийняв рішення рекомендувати Верховній раді проект закону №1009 прийняти за основу і в цілому як закон техніко-юридичними правками та з урахуванням пропозицій", — сказано в рішенні комітету.

Зазначається, що проектом пропонується вилучити норму закону "Про статус народного депутата".

 Передбачається надати Національному антикорупційному бюро (НАБУ) і Державного бюро розслідувань (ДБР) право самостійно здійснювати зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж в рамках проведення негласних слідчих і розшукових дій.

Крім того, з Кримінального процесуального кодексу вилучаються так звані "правки Лозового", які були прийняті в 2017 році, про порядок обчислення та продовження строків досудового розслідування, призначення і проведення експертизи, можливості оскарження повідомлення про підозру.

Як повідомляло видання "Коментарі", 17 серпня, в службовому кабінеті заступника генерального прокурора України Лариса Сарган  були виявлені несанкціоновані спецзасоби прослуховуючі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!