Головна Новини Політика рада Рада прийняла нову редакцію закону про публічні закупівлі
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада прийняла нову редакцію закону про публічні закупівлі

Автори закону сподіваються на виведення з тіні 250 тис. закупівель

10 вересня 2019, 13:56 comments2418
Поділіться публікацією:
Рада прийняла нову редакцію закону про публічні закупівлі

Верховна Рада прийняла за основу нову редакцію закону "Про публічні закупівлі".

За відповідний законопроект №1076, який її автори називають "другою закупівельної революцією", проголосував у першому читанні 351 депутат.

Законопроект знижує поріг обов'язкового використання системи ProZorro з 200 до 50 тис. гривень. Очікується, що це виведе з тіні понад 250 тис. закупівель.

Ще одним нововведенням стане автоматичне відхилення аномально низьких цінових пропозицій (які більше ніж на 40% відрізняються від середньої ціни пропозиції) для боротьби з демпінгом цін, який призводить до закупівель неякісних товарів і послуг, або змушує установи погоджуватися на менший обсяг закупівлі.

Буде введена особиста відповідальність посадових осіб (зокрема, керівників органів) за порушення законодавства у сфері публічних закупівель у вигляді штрафу від 2 до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів (34-170 тис. грн).

Перша редакція закону про публічні закупівлі, в якій вводилось обов'язкове використання системи ProZorro, був прийнятий в 2016 році.

Як повідомляв портал "Коментарі", Верховна Рада в другому читанні і в цілому ухвалила законопроект №1012 "Про особливу процедуру відсторонення президента України з посади (імпічмент)", автором якого був президент Володимир Зеленський




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!