Головна Новини Політика рада Нацрада створила робочу групу з питань захисту інформаційного простору
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацрада створила робочу групу з питань захисту інформаційного простору

В Україні створили робочу групи з питань захисту інформаційного простору

12 вересня 2019, 23:50 comments1746
Поділіться публікацією:
Нацрада створила робочу групу з питань захисту інформаційного простору

Дванадцятого вересня на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відбулось створення робочої групи з питань захисту інформаційного простору. Про це йдеться на сайті регулятора.

До робочої групи з питань захисту інформпростору України увійшли всі члени Нацради, керівники окремих структурних підрозділів та представники Національного антикорупційного бюро, Міністерства внутрішніх справ, Служби зовнішньої розвідки і Служби безпеки України.

Нагадаємо, що з ініціативою створити робочу групу з захисту інформпростору Нацрада виступила 9 липня 2019 року.

За словами Уляни Фещук, Нацрада підтримує ініціативу СБУ щодо скликання РНБО для запровадження санкцій щодо телеканалів NewsOne і "112 Україна" відповідно до постанови Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року, а також ініціативу Генеральної прокуратури України щодо порушення кримінального провадження за статтею "державна зрада" через підготовку спільного телемосту між українським телеканалом NewsOne і російським державним телеканалом "Россия".

Нацраду, за словами пані Фещук, також турбує створення інформаційного холдингу "Новини" з трьох каналів – "112 Україна", NewsOne і ZIK, що належать соратнику Віктора Медведчука – Тарасу Козаку. 

З групою компаній "112 Україна" в Нацради, за підрахунками пані Фещук, понад 30 судових справ, частина з яких зупинені до вирішення в суді інших. 

Також Нацрада звернеться до Верховної Ради з пропозиціями змін до закону "Про телебачення і радіомовлення", щоб мати можливість у певних випадках призупиняти та анульовувати ліцензії "для запобігання антиукраїнській діяльності".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нацрада проведе позапланову перевірку телеканалу NewsOne.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!