Монобільшість в дії: "Слуга народу" за допомогою закону перезавантажила владу

Перед прийняттям Рада провалила 9 поправок

Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроект №1066 про внесення змін у деякі закони України щодо перезавантаження влади.

Дане рішення підтримали 228 народних депутатів. З них 224 — нардепи з фракції "Слуга народу", а решта четверо — позафракційні. Серед позафракційних — спікер Ради Дмитро Разумков і перший віце-спікер Руслан Стефанчук, які були обрані до парламенту від "Слуги народу", а також мажоритарники - самовисуванець Андрій Іванчук і кандидат від ВО "Батьківщина" Євген Яковенко.

Документом вносяться суттєві зміни до законів "Про державну службу", "Про Кабінет міністрів" та "Про центральні органи виконавчої влади".

Відзначимо, законопроект передбачає внесення змін, якими спрощується порядок прийняття на державну службу та звільнення з неї, підвищення відповідальності держслужбовців за досягнення результатів, надання можливості контрактної державної служби тощо.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що фракція має намір до кінця року прийняти близько 500 законопроектів.