Головна Новини Політика рада "Касовим апаратам бути": Рада відхилила заборону розрахункового законопроекту
commentss НОВИНИ Всі новини

"Касовим апаратам бути": Рада відхилила заборону розрахункового законопроекту

Тепер закон про електронні чеках очікує розгляду і підписання президентом

3 жовтня 2019, 12:24 comments4340
Поділіться публікацією:
"Касовим апаратам бути": Рада відхилила заборону розрахункового законопроекту

На сьогоднішньому засіданні Верховна Рада відхилила проекти постанов 1053-1-П і 1073-П, які передбачають скасування законів про детінізацію (виходу з тіні) розрахунків у сфері торгівлі та послуг, а також схвалив відповідні зміни до Податкового кодексу України. Про це передає інформагентство "РБК-Україна".

Відповідно до Регламенту, "провал" цих проектів постанов відкриває можливість для підписання відповідних законів головою Верховної Ради Дмитром Разумковим і передачу їх на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Відзначимо, закон №1053-1 "Про внесення змін до Закону України" Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг "щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг" вводить ряд мотиваційних заходів для споживачів, щоб вони контролювали проведення розрахункових операцій продавцями і постачальниками послуг через реєстратор розрахункових операцій (РРО), а для продавців — ряд заходів, щоб спростити користування РРО та посилити відповідальність за відмову це робити.

Передбачена можливість використання як класичного, так і програмного РРО, відсутність обмежень з боку держави на розробку програмних РРО, реєстрацію програмного РРО через електронний кабінет.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що даний закон був прийнятий Верховною Радою 20 вересня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!