Головна Новини Політика рада Рада попередньо схвалила закон про столицю
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада попередньо схвалила закон про столицю

Документ змінює існуючу систему місцевого самоврядування в Києві

3 жовтня 2019, 13:29 comments1545
Поділіться публікацією:
Рада попередньо схвалила закон про столицю

Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроект №2143-3 "Про місто Києві — столицю України".

Документ підтримали 244 парламентаріїв, з яких 234 — від правлячої партії і 10 позафракційних.

Авторами законопроекту виступили майже 20 депутатів від "Слуги народу" на чолі з колишнім генеральним продюсером "1+1" Олександром Ткаченком.

Документ передбачає розділення повноважень мера Києва і голови Київської міської державної адміністрації. Так, київський міський голова буде очолювати Київський магістрат — виконавчий орган міськради та головувати на засіданнях міськради. А голова КМДА буде контролювати дотримання Конституції і законів України органами місцевого самоврядування та координувати діяльність територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

Законопроект також визначив спеціальний статус Києва та реалізацію столичних функцій, адміністративно-територіальний устрій міста Києва, відновлення районних рад у Києві в якості представницьких органів мешканців районів столиці.

Також в документі врегульовані питання організації міського життя на засадах сталого розвитку міста, взаємодії територіальної громади Києва та територіальних громад Київської області, статусу міського голови і його заступників, головного архітектора столиці, стратегічного планування, механізму контролю, аудиту та моніторингу в місті, функціонування Ратуші як єдиного вікна надання послуг та ін

Як повідомляв сайт "Коментарі", голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія раніше заявив, що в разі ухвалення закону про столицю, вибори мера Києва можуть відбутися вже 8 грудня 2019 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!