Головна Новини Політика рада В Україні прийнятий закон про дезертирство
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні прийнятий закон про дезертирство

Відтепер дезертир викреслюється з лав української армії

3 жовтня 2019, 16:24 comments2432
Поділіться публікацією:
В Україні прийнятий закон про дезертирство

Сьогодні на засіданні Верховної Ради 248 народних депутатів підтримали законопроект про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо удосконалення деяких питань проходження громадянами військової служби. Про це повідомляє видання "Укрінформ".

Зокрема, закон унормовує питання про виключення з лав Збройних сил України та інших військових формувань військовослужбовців, які самовільно залишили військову частину або місце служби, дезертирували з лав Збройних сил України та інших військових формувань або добровільно здалися в полон.

Згідно з прийнятим документом, початком призупинення військової служби визначено день внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі заяви, повідомлення командира (начальника) військової частини про скоєне кримінальну злочині.

Також передбачається, що під час призупинення військової служби не зараховується до строку військової служби, вислуги у військовому званні і в вислугу років для виплати надбавки за вислугу років і призначення пенсії. На таких військовослужбовців не поширюються пільги і соціальні гарантії, встановлені законодавством для входять до складу Збройних Сил.

У той же час, визначено, що військовослужбовці, військову службу яким призупинено щодо яких обвинувальні вироки суду вступили в законну силу, підлягають звільненню з військової служби, крім тих, яким вироком суду визначено міру покарання у вигляді службового обмеження, арешту з відбуванням на гауптвахті або вмістом у дисциплінарної батальйоні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні почався осінній призов для проходження військової служби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!