Головна Новини Політика рада В Україні посилиться покарання за відмову в пільговому проїзді для учасників ООС
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні посилиться покарання за відмову в пільговому проїзді для учасників ООС

У Раді підтримали збільшення штрафу для перевізника

3 жовтня 2019, 17:24 comments2128
Поділіться публікацією:
В Україні посилиться покарання за відмову в пільговому проїзді для учасників ООС

На сьогоднішньому засіданні Верховної Ради народні депутати в другому читанні схвалили законопроект "Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільговому перевезенні окремих категорій громадян". Про це передає інформагентство "РБК-Україна".

Таким чином, з моменту вступу закону в силу, перевізник, чий представник (водій / кондуктор, — прим. Ред) необгрунтовано відмовив в пільговому проїзді учаснику бойових дій, буде схильний до більш високим штрафам, ніж чинний. Зараз адміністративний штраф за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян становить 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 136 гривень.

На переконання нардепів, така сума адміністративного покарання є непереконливою для порушника і не може служити превентивним заходом.

Відповідно до законопроекту, планується визначити, що це правопорушення тягне за собою накладення на водіїв транспортних засобів, громадян — суб'єктів підприємницької діяльності штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 850 гривень. При цьому в першому читанні закон передбачав штраф у розмірі 150 таких мінімумів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що Верховна Рада також відмовила у відхиленні законопроекту, що передбачає детінізацію розрахункових операцій і передбачають впровадження касових апаратів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!