Головна Новини Політика рада Хімічна кастрація для педофілів скасована
commentss НОВИНИ Всі новини

Хімічна кастрація для педофілів скасована

На закон було накладено вето президентом, сьогодні Рада його скасувала

3 жовтня 2019, 18:57 comments2768
Поділіться публікацією:
Хімічна кастрація для педофілів скасована

Верховна Рада скасувала закон про хімічну кастрацію педофілів, що передбачає примусове введення засудженому препаратів, що складаються з хімічних речовин, мета яких полягає в зменшенні лібідо і сексуальної активності. Про це повідомляє видання "Главком".

Так, за скасування даного закону, який вступив в силу після прийняття Верховною Радою VIII скликання, проголосували 238 депутатів при необхідних 226.

Нагадаємо, що зазначений закон не поширювався на обличчя, які вчинили злочини у віці до 18 років, і на осіб у віці понад 65 років.

Раніше повідомлялося, що глава держави Володимир Зеленський наклав вето на закон про примусову хімічну кастрацію для педофілів, прийнятий 12 липня цього року, тобто практично відразу після його вступу в силу. Тоді він повернув парламенту законопроект, в який вніс свої пропозиції і доопрацювання.

Також сьогодні портал "Коментарі" повідомляв про підвищення суми штрафу для перевізників, які відмовляються надавати пільговий проїзд для учасників бойових дій в АТО і ООС без вагомих обгрунтувань.

Відповідно до законопроекту, планується визначити, що це правопорушення тягне за собою накладення на водіїв транспортних засобів, громадян — суб'єктів підприємницької діяльності штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 850 гривень. При цьому в першому читанні закон передбачав штраф у розмірі 150 таких мінімумів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!