Головна Новини Політика рада Парламент подав Зеленському на підпис закон "про викривачів корупції"
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламент подав Зеленському на підпис закон "про викривачів корупції"

Закон, переважно, визначає правовий статус викривача корупції

29 жовтня 2019, 12:56 comments1346
Поділіться публікацією:
Парламент подав Зеленському на підпис закон "про викривачів корупції"

Сьогодні Верховна Рада подала на підпис президенту Володимиру Зеленському законопроект №1010 його ж авторства "Про внесення змін до закону "Про запобігання корупції". Про це повідомляється на сайті українського парламенту.

Зазначимо, що підпис президента України — це остання стадія для нормативу, який повинен отримати державний вплив. До Зеленського законопроект №1010 був підписаний спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим.

Відповідно до змісту документа, цей закон буде переважно визначати правовий статус викривачів корупції, їх права та гарантії захисту; нормується порядок розкриття викривачем корупції інформації; передбачається звільнення від юридичної відповідальності викривачів корупції за розкриття інформації про корупційне або пов'язаному з корупцією правопорушення та забезпечення госзащиты викривачів корупції, зокрема захисту їх трудових прав.

Законом передбачено, що виплата винагороди обличителю здійснюється відразу після рішення суду і не залежить від повернення завданих державі збитків. При цьому виплата винагороди передбачена, якщо заподіяна корупційними діями шкоди

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" висвітлював головні статути законопроекту №1010, суми і порядок винагороди викривачів корупції відповідно до нього.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!