Головна Новини Політика рада Податковий комітет Ради має призупинити роботу через корупційний скандал,- експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

Податковий комітет Ради має призупинити роботу через корупційний скандал,- експерти

Робота комітету Верховної Ради з питань фінансової і податкової політики має бути тимчасово припинена, а законопроекти, які там розглядаються, мають пройти перевірку на наявність корупційної складової

30 жовтня 2019, 15:37 comments2041
Поділіться публікацією:
Податковий комітет Ради має призупинити роботу через корупційний скандал,- експерти

В даний час прийняті три законопроекти, які торкнулися бізнесу. Вже підписані закони №1053 і №1073, які регламентують введення касових апаратів і кешбэк для покупця в разі невидачі йому чека. Це стосується в першу чергу фізичних осіб-підприємців, зазначає журналіст Наталія Лебідь.

А законопроект №1210, який викликав широку дискусію, в разі прийняття підвищить ренту на видобуток залізної руди, що зробить продукцію українських металургів неконкурентоспроможною на світових ринках.

Крім того, нардепи з парламентського Комітету з фінансів, які є членами фракції "Слуга народу", стали фігурантами корупційного скандалу. Інформацію про хабарі депутатам у розмірі 30 тис. дол. США підтвердив і глава пропрезидентської фракції Давид Арахамія.

Директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортнік вважає, що проблему з можливою корупцією у фінансовому комітеті може вирішити і спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

"В руках керівництва парламенту знаходиться рішення про можливе перенаправлення частини законопроектів, раніше "розписаних" на фінансовий комітет, іншим комітетам, близьким до вирішення економічних питань. Саме глава парламенту "розписує" законопроекти на комітети, виходячи з власного розуміння їх суті. Зараз він може тимчасово виключити фінансовий комітет з роботи", – пояснив експерт.

Однак, за словами Бортника, оцінку діям депутатів мають дати правоохоронні органи.

Політолог Євген Булавка також вважає, що діяльність фінансового комітету треба тимчасово припинити до з'ясування деталей корупційного скандалу.

"У попередніх скликаннях була практика проводити прямі трансляції засідань комітетів – щоб у журналістів і експертів не виникало до їх роботи жодних питань. Але оскільки вже зараз значиму проблему звели до шоу з поліграфом, очікувати серйозних висновків не доводиться", – переконаний політолог.

Консалтинговий експерт Павло Мельник звернув увагу, що цей скандал уже позначився на інвестиційній привабливості України.

"Навіть якщо парламентарії все це зупинять, інформація про те, які умови створює Україна для бізнесу, вже потрапила в звіти міжнародних компаній. Шанси України на розміщення інвестицій вже наблизилися до шансів Ефіопії", – підкреслив експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!