Головна Новини Політика рада Рада розблокувала підписання судової реформи
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада розблокувала підписання судової реформи

Закон про судову реформу тепер може підписати спікер Разумков

31 жовтня 2019, 12:14 comments1950
Поділіться публікацією:
Рада розблокувала підписання судової реформи

Депутати Верховної Ради розблокували підписання законопроекту №1008 — судової реформи, яку подав до парламенту президент Зеленський. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі".

У ВР було внесено три проекти постанов про скасування реформи — два від "Європейської солідарності" і від ОПЗЖ. Мова йде про проекти постанов №№1008-П, 1008-П1, 1008-П2 "Про скасування рішення Верховної ради України від 16.10.2019 року про прийняття в цілому як закону проекту закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського управління". У підтримку цих проектів проголосували 71, 64 і 73 нардепа. Мінімальна кількість голосів, необхідних для їх прийняття складає 226.

Минулі голосування відкрили шлях до підписання судової реформи спікером Дмитром Разумковим, після чого закон відправлять президенту.

Нагадаємо, що голосування щодо судової реформи відбулося 16 жовтня. Тоді законопроект підтримали 236 народних обранців — фракція "Слуга народу" і 17 позафракційних депутатів.

Як повідомляв портал "Коментарі", моніторинговий комітет ПАРЄ попросив Венеціанську комісію оцінити проект закону України про діяльність органів суддівського управління, який передбачає реформу судової системи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!