Головна Новини Політика рада У "Слуги народу" запропонували нові правила розмитнення "евроблях"
commentss НОВИНИ Всі новини

У "Слуги народу" запропонували нові правила розмитнення "евроблях"

Законопроект передбачає скасування вікового коефіцієнта

31 жовтня 2019, 13:14 comments5790
Поділіться публікацією:
У "Слуги народу" запропонували нові правила розмитнення "евроблях"

У Раді зареєстрований законопроект, в якому пропонуються змінити умови митного оформлення автомобілів на іноземних номерах. Автором документа став депутат від фракції "Слуга народу" Олексій Ковальов. Законопроект №2342 "Про внесення змін у Податковий кодекс України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів та приведення умов оподаткування до загального режиму акцизних зборів ЄС" було зареєстровано 29 жовтня.

Зокрема, нардеп пропонує протягом півроку після прийняття закону не враховувати віковий коефіцієнт при розрахунку акцизного збору — тільки сам акциз та об'єм двигуна. Також законопроект передбачає призупинення підвищувальних коефіцієнтів. Такі пільгові норми пропонуються для автомобілів, які були ввезені в Україну до набрання чинності цього закону. Для спрощення оформлення і реєстрації авто, Ковальов пропонує на тимчасовій основі скасувати екологічні норми.

Автор законопроекту пояснює, що необхідність прийняття цього законопроекту зумовлена необхідністю зміни політики щодо "евробляхеров", яку депутат називає каральною і безглуздою.

Другий законопроект під №2345 Олексія Ковальова пропонує продовжити ще на 180 днів скасування штрафів для власників нерозмитнених іномарок.

Як повідомляв портал "Коментарі", парламент не збирається переглядати законопроект про скасування акцизу на ввезення автомобілів. Про це розповів голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!