Головна Новини Політика рада Нововведення від Ради: персональні дані отримувачів соцвиплат стануть загальнодоступними
commentss НОВИНИ Всі новини

Нововведення від Ради: персональні дані отримувачів соцвиплат стануть загальнодоступними

Жителі України отримають відкритий доступ до переліку осіб, які отримують соціальні виплати (крім пенсійних виплат за віком)

3 листопада 2019, 16:32 comments3983
Поділіться публікацією:
Нововведення від Ради: персональні дані отримувачів соцвиплат стануть загальнодоступними

Народні депутати в особі Галини Третьякової, Вадима Струневича і Олега Арсенюка кілька днів тому зареєстрували у Верховній Раді проект закону №2333. Документ передбачає внесення змін до деяких пунктів закону про обробку та оприлюднення персональних даних українців. Про це йдеться в пояснювальній записці на сайті Верховної Ради.

За словами народних обранців, внесення правок має удосконалити норми законодавства в сфері обробки персональних даних. Зокрема, сказано в повідомленні, жителі України отримають відкритий доступ до переліку осіб, які отримують соціальні виплати (крім пенсійних виплат за віком).

По суті, внесенням змін у закон "Про доступ до публічної інформації" народні депутати хочуть зробити загальнодоступними наступні дані про отримувачів соцвиплат: ПІБ, місце проживання (найменування населеного пункту), підстави на отримання виплати, розмір отримуваної допомоги від держави.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Солом'янський суд Києва виніс рішення про те, що персональні дані бізнесмена Ігоря Коломойського не підлягають збору, передачі або поширенню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!