Головна Новини Політика рада ЗМІ назвали головних лобістів закону про легалізацію азартних ігор
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ назвали головних лобістів закону про легалізацію азартних ігор

Одним з головних лобістів закону про регулювання азартних ігор, який був внесений до Верховної Ради, може виступати голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія

4 листопада 2019, 11:40 comments2160
Поділіться публікацією:
ЗМІ назвали головних лобістів закону про легалізацію азартних ігор

За версією журналістів, законопроект у нинішньому вигляді написаний для двох основних учасників ринку — беттінгових компаній "Фаворит" і "Парі-матч", пише "РБК-Україна".

"Раніше журналісти програми "Схеми" зафіксували регулярні зустрічі глави фракції "Слуга Народу" з міноритарним власником компанії "Парі-Матч" і її гендиректором Сергієм Портновим. ЗМІ писали, що з липня 2019 року Арахамія регулярно відвідує центральний офіс "Парі-Матч", — сказано в матеріалі.

Автори статті також зазначили, що другом Арахамії є власник юридичної компанії Eterna Law Андрій Астапов, який також працював з "Парі-матч" в якості юриста і мав пряме відношення до підготовки законопроекту. Пізніше сам Арахамія підтвердив цей факт.

Журналісти також звернули увагу, що основну концепцію законопроекту представив Борис Баум.

"Борис Баум – власник "грального" офшору First National Lotteri Ltd. Раніше був відомий як представник угруповання "Лужниковські" росіян Олександра Бабакова, Євгенія Гінера та інших авторитетних бізнесменів, що володіють в Україні низкою обленерго. Неофіційно навколо Баума вже виник ореол головного "рішали", який ім'ям Коломойського нібито відкриває будь-які двері в Офісі президента", — йдеться в матеріалі.

Зазначимо, раніше експерт Борис Кушнірук заявив, що урядовий законопроект про регулювання ринку азартних ігор створює пріоритетні права для легалізації своєї діяльності місцевим та російським брендам. За його словами, в першу чергу виграють від прийняття законопроекту "Парі-Матч" і "Фаворит". Також прийняття законопроекту вигідно Марафонбет, 1xbet, "Лізі Ставок".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!