Головна Новини Політика рада Новий законопроект може спровокувати зростання цін на гаджети
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий законопроект може спровокувати зростання цін на гаджети

Автори законопроекту у пояснювальній записці зазначають, що в Україні має запрацювати нова система утилізації батарейок та акумуляторів

4 листопада 2019, 17:09 comments2863
Поділіться публікацією:
Новий законопроект може спровокувати зростання цін на гаджети

Днями у Верховній Раді України був зареєстрований законопроект, який передбачає внесення змін у закон, що регулює утилізацію батарейок. Нововведення, у разі прийняття законопроекту, торкнуться лише тих виробників батарейок і акумуляторів, які імпортують товар в Україну. Про це йдеться на сайті Ради, передає Pingvin.

Як відомо, батарейки категорично не можна викидати у сміттєві ящики – одна батарейка здатна забруднити до 20 (м2) землі або 400 л води. З кожного пошкодженого акумулятора, йдеться в повідомленні, в навколишнє середовище потрапляють такі хімічні речовини, як ртуть, кадмій і свинець.

Автори законопроекту у пояснювальній записці зазначають, що в Україні має запрацювати нова система утилізації батарейок та акумуляторів – в громадських місцях повинні з'явитися спеціальні урни. Як тільки вони будуть заповнені, їх повинні відправити на переробку за кордон, так як в Україні таких заводів немає.

Так як всі витрати по транспортуванню і переробці батарейок ляжуть на плечі компаній-виробників, не виключено, що незабаром вони піднімуть вартість своїх товарів – планшетів, мобільних телефонів, ноутбуків.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що з сьогоднішнього дня власники iPhone і iPad, випущених до 2012 року, можуть позбутися доступу до інтернету і навігації на своїх гаджетах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!