Головна Новини Політика рада "Гуманне ставлення до братів наших менших", - депутати вимагають прийняття нового законопроекту
commentss НОВИНИ Всі новини

"Гуманне ставлення до братів наших менших", - депутати вимагають прийняття нового законопроекту

Зазвичай ворогуючі фракції об'єдналися в питанні захисту тварин

4 листопада 2019, 19:41 comments1790
Поділіться публікацією:
"Гуманне ставлення до братів наших менших", - депутати вимагають прийняття нового законопроекту

Група депутатів з різних фракцій пропонують посилити боротьбу з жорстоким поводженням з тваринами і браконьєрством, впровадити європейські цінності і стандарти тварин, наблизити українське право до європейського. Про це передає наш спеціальний кореспондент із Верховної Ради.

Законопроект №2351 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод і директив Євросоюзу в сфері охорони тваринного та рослинного світу) зареєстрований у Верховній Раді ще 30 жовтня.

"Метою прийняття закону є запровадження європейських гуманних цінностей і стандартів тварин. Завданням проекту закону є захист тварин від жорстокого поводження", — йдеться в пояснювальній записці.

Законопроект пропонує заборонити знищення з метою регулювання чисельності безпритульних тварин. Забороняється також бити, вбивати, отруювати або калічити безпритульних і домашніх тварин. Крім того, забороняється жебрацтво з бездомними, домашніми і дикими тваринами. Крім того, забороняється дарувати домашніх тварин в якості призів, нагороди чи премії, заподіяти їм біль або страждання, дресирувати тварин у спосіб, що завдає шкоди здоров'ю та її загальним станом, топити, душити тварин, труїти і використовувати електричний струм.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Одеському цирку більше не можна використовувати в своїх виступах дресированих тварин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!