Головна Новини Політика рада Опубліковано закон, що встановлює класи радіоактивних відходів
commentss НОВИНИ Всі новини

Опубліковано закон, що встановлює класи радіоактивних відходів

Закон, що передбачає класифікацію радіоактивних відходів, почне діяти в 2021 році

7 листопада 2019, 12:22 comments1593
Поділіться публікацією:
Опубліковано закон, що встановлює класи радіоактивних відходів

Через два роки в Україні зміняться правила поводження з радіоактивними відходами. Про це сьогодні стало відомо з газети Верховної Ради "Голос України", де був опублікований відповідний закон.

Відтепер на законодавчому рівні в Україні встановлені класи радіоактивних відходів, які в майбутньому повинні будуть враховувати організації та населення при поводженні з небезпечними речовинами. Так, у документі на основі норм і правил з ядерної та радіаційної безпеки виділили такі класи радіоактивних відходів: дуже низькоактивні, низькоактивні, середньоактивні і високоактивні.

Наголошується, що для зберігання та захоронення таких відходів передбачені спеціальні місця – сховища різного рівня, що визначаються відповідно класифікації радіоактивних відходів. Відпрацьовані закриті джерела іонізуючого випромінювання – можна поховати до різного типу сховищ.

У пояснювальній записці до цього закону говориться, що введення запропонованої класифікації дасть позитивний економічний ефект. Так, поховати всі радіоактивні відходи в нашій країні буде дешевше у 10 разів, однак це не загрожує погіршенням екологічної обстановки. Рівень безпеки населення і навколишнього середовища – залишиться таким самим, відповідаючи міжнародним нормам.

Закон вступить у силу через два роки.

Як розповідав портал "Коментарі" раніше, у Німеччині почали масштабну кампанію із захисту клімату: на програми зі зниження викидів вуглекислого газу в атмосферу передбачили суму в 54 млрд євро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!