Головна Новини Політика рада "Слуга народу" про земельний закон: "Приймуть багато правок"
commentss НОВИНИ Всі новини

"Слуга народу" про земельний закон: "Приймуть багато правок"

За словами Миколи Сольского, вже є 112 правок до закону про ринок землі

13 листопада 2019, 16:30 comments1655
Поділіться публікацією:
"Слуга народу" про земельний закон: "Приймуть багато правок"

До ухваленого в першому читанні за основу законопроекту №2178-10 про оборот земель сільськогосподарського призначення вже є 112 правок, більшість з яких – актуальні. До того ж моменту, коли законопроект підготують до другого читання, цих правок, скоріш за все, будуть сотні. Про це заявив народний депутат від фракції "Слуга народу", голова Аграрного комітету ВР Микола Сольський, передає кореспондент видання "Коментарі".

"Є ключові правки – це ті, які озвучив президент. А саме, те, що іноземці зможуть купувати землю тільки після референдуму. Окрім цих є дуже багато цікавих правок, які більшість комітету підтримає. Наприклад, крім того, що ми даємо можливість фермерам викупити землю в постійне користування, буде обговорюватись можливість викупити з розстрочкою на п’ять років по ціні НГО (Нормативна грошова оцінка земель, — ред.) без аукціону землі, що вказані в договорах оренди", — розповідає Сольський.

За словами нардепа, є також цілі блоки питань, пов'язаних з контролем громадянства та з контролем за концентрацією. Також однозначно будуть надходити різні правки, пов'язані з тим, які обмеження продажу землі в одні руки мають бути прописані в законі.

"Ми зустрічалися з різними асоціаціями – садоводів, винаградоводів, хмільоводів та багатьма іншими. У них також є багато специфічних правок, тому що мова йде про їхній бізнес і там є важливі нюанси. У всіх сферах буде багато правок, їх будуть сотні і їх приймуть багато", — сказав парламентар.
Микола Сольський також пояснив, чому під час обговорення законопроекту в парламенті правки не вносилися одразу.
"Є законодавча процедура. Деколи, в неважливих законопроектах, в попередніх скликаннях Ради таке робилося. Щодо цього законопроекту є позиція, що всі законодавчі процедури мають бути дотримані. Тому було прийнято рішення вносити правки виключно на рівні комітету і вже узгоджений законопроект винести на друге читання", — підсумував нардеп.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в "Європейській солідарності" назвали прийняття закону "програшем України", однак ще збираються "продовжити битву".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!