Головна Новини Політика рада Нардеп від "Опозиційної платформи - За життя" зажадав від Рябошапки розслідувати "тиск" з боку СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп від "Опозиційної платформи - За життя" зажадав від Рябошапки розслідувати "тиск" з боку СБУ

Народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Ренат Кузьмін переконаний, що проти відомих політиків і їх близьких ведеться політичне переслідування

18 листопада 2019, 16:23 comments1447
Поділіться публікацією:
Нардеп від "Опозиційної платформи - За життя" зажадав від Рябошапки розслідувати "тиск" з боку СБУ

Нардеп від "Опозиційної платформи — За життя" Ренат Кузьмін звернувся до гепрокурора Руслана Рябошапки з вимогою провести розслідування у зв'язку з тим, що співробітники СБУ нібито незаконно втрутилися в діяльність його колег по фракції. Кузьмін вимагає притягнути винних правоохоронців до кримінальної відповідальності, йдеться на офіційному сайті партії ОПЗЖ.

Як вказано в заяві, кілька ЗМІ оприлюднили документ, згідно з яким відділ ДЗНГ Служби безпеки України нібито повинен встановити зв'язки, спосіб життя, місце проживання і контакти народних депутатів від партії: Віктора Медведчука, Нестора Шуфрича, Тараса Козака, Василя Німченка, Юрія Загороднього, Олександра Колтуновича, Олега Волошина, Сергія Дунаєва, Вадима Столара, Ігоря Абрамовича, Наталії Приходько, а також Олександра Пономарьова. "Ренат Кузьмін зажадав внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінальних злочинів, передбачених статтями 14, 170, 182, 344, 356, 365, 371 КК України", — йдеться в повідомленні. Кузьмін переконаний, що стосовно вищезазначених осіб та їх близьких ведеться політичне переслідування. За його словами, збирання і використання конфіденційної інформації про людину є способом впливу на його діяльність та рішення, а в даному випадку – "впливом на народного депутата з метою втручання в його діяльність".

"Згідно статті 80 Конституції України народним депутатам гарантується депутатська недоторканність", а частина третя статті 482 КПК передбачає, що порушення таємниці листування народного депутата України, його телефонних розмов, застосування інших, у тому числі негласних слідчих дій, які, згідно із законом, обмежують права і свободи народного депутата, можливо тільки в тому випадку, якщо Верховна Рада дала згоду на притягнення депутата до кримінальної відповідальності", — говорить політик, вважаючи будь-які оперативно-розшукові дії у їх відношенні незаконними. Мовляв, перераховані депутати не є фігурантами кримінальних справ, і в їх відношенні Верховна Рада не давала дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: сайт ОПЗЖ
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!