Головна Новини Політика рада Виконувати обов'язково: «Слугам народу» розіслали кодекс етики нардепа
commentss НОВИНИ Всі новини

Виконувати обов'язково: «Слугам народу» розіслали кодекс етики нардепа

У кодекс вже запропонували правки

4 грудня 2019, 13:18 comments1714
Поділіться публікацією:
Виконувати обов'язково: «Слугам народу» розіслали кодекс етики нардепа

Керівництво фракції "Слуга народу" у Верховній Раді розіслало проект етичного кодексу народного депутата своїм парламентаріям, який потрапив у ЗМІ. Факт існування документу підтвердив кореспонденту сайту "Коментарі" в кулуарах парламенту автор документа Олександр Дубинський.

"Направив в секретаріат фракції. Давид (голова фракції "СН" Давид Архамія — ред.) розіслав. Всі його (проект кодексу — ред.) вже мають", — сказав Дубинський.

Проект кодексу містить 10 пунктів. Зокрема, нардеп має діяти в межах Конституції і закону, а головною метою його діяльності є виконання вимог виборців.

Крім того, нардеп-"слуга" не може діяти всупереч програмі політичної партії і президента. Він має поважати рішення фракції і виконувати його, але право на власну думку і аргументовану позицію у нардепа все ж є.

Всі рішення фракції приймаються за правилом 70/30 від кількісного складу фракції — де 70% голосів визначають підтримку будь-якого рішення всією фракцією, а 30% визначають вето на будь-яке рішення. Розгляд принципових питань і питань при відсутності кворуму проводиться тільки у вигляді письмового голосування.

Нардеп має вийти з фракції "Слуга народу", якщо не згоден з фракцією або не виконує програму партії та президента, а також у разі системного (більше 50%) невиконання рішень фракції.

Також депутат зобов'язаний голосувати особисто. А в разі кнопкодавства — скласти депутатські повноваження.

При цьому, за словами Дубинського, немає обмежень на використання ненормативної лексики і заборони на особисті листування на робочому місці.

Нардеп також додав, що вже з'явилися правки до проекту кодексу. Зокрема, пропонується внести заборону висловлювати незгоду, якщо рішення фракції суперечить особистій позиції.

Дубинський також ініціював проходження депутатами перевірки на детекторі брехні після кожної сесії, тобто один раз у півроку.

Як повідомляв сайт "Коментарі", для народних депутатів від "Слуги народу" планують провести ще один тренінг в Трускавці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!