Головна Новини Політика рада «Помилки турборежиму»: Рада дала часткову згоду на «державу в смартфоні»
commentss НОВИНИ Всі новини

«Помилки турборежиму»: Рада дала часткову згоду на «державу в смартфоні»

В Слузі народу визнали, що "Держава в смартфоні" буксує

6 грудня 2019, 14:37 comments1786
Поділіться публікацією:
«Помилки турборежиму»: Рада дала часткову згоду на «державу в смартфоні»

Верховна Рада проголосувала за законопроект "Про внесення змін до деяких законів України" щодо приведення деяких положень нормативних актів у відповідність із Законом "Про державну службу", удосконалення електронної форми комунікації між громадянами та державними органами, передає кореспондент порталу "Коментарі".

Дане рішення підтримали 255 народних депутатів.

Однак парламентарії проголосували проти проекту постанови з цього закону, яка передбачала можливість участі міністрів у засіданні Кабміну в режимі відеоконференції.

"Поки що не запроваджується Кабмін у смартфоні, тому що ця правка не знайшла підтвердження в залі", — сказав нардеп, лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

При цьому він додав, що ці "досягнення цивілізації" можна було б використовувати у разі екстрених ситуацій.

"Це великий закон, яким вносяться зміни в приблизно 50 законодавчих актів. В ньому є три великих лінії. Перша лінія — щодо громадян, скарг, взаємодії з органами влади. Фактично створюється законодавча база для того, щоб електронні звернення, зокрема через e-mail, теж мали силу. Другий великий блок — внесення змін в законів про державну службу. Ми врегулювали, хто в якому органі є керівником державної служби, хто може преміювати, робити дисциплінарні стягнення та як має покращитися ситуація з набором державних службовців і т.д.", — пояснив нардеп.

За словами Корнієнка, також закон містить блок змін до антикорупційного законодавства, яким виправляються деякі неточності і помилки, пов'язані з останніми змінами в закони, прийняті в так званому "турборежимі".

Нардеп також спростував, що з прийняттям закону розмір виплат депутатам та іншим працівникам органів державної влади буде визначати Кабмін. За його словами, з компетенції Кабміну будуть виведені розподіл виплат для антикорупційних органів, ЦВК та інших політичних органів.

Корнієнко також підтвердив, що ухвалений закон значно полегшив процедуру звільнення людей з державної служби.

"Дія закону "Про професійні спілки" тепер не поширюється на державних службовців... Мова йде про те, що очищення влади стосується, в першу чергу, чиновників категорії А, їх близько 200 і вони не є якимись членами профспілки. У них великі зарплати і профспілка їх не захищає. Але вони можуть користуватися цим законом, маніпулювати", — пояснив нардеп суть змін.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше міністр цифровий трансформації Михайло Федоров заявив, що у грудні в Україні запрацює програма "Держава в смартфоні".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!