Головна Новини Політика рада Народних депутатів не будуть позбавляти мандатів за прогули і "кнопкодавство"
commentss НОВИНИ Всі новини

Народних депутатів не будуть позбавляти мандатів за прогули і "кнопкодавство"

Суд постановив, що це не відповідає конституційним принципам

26 грудня 2019, 17:00 comments1599
Поділіться публікацією:
Народних депутатів не будуть позбавляти мандатів за прогули і "кнопкодавство"

Конституційний суд України визнав неконституційним законопроект президента Володимира Зеленського про позбавлення нардепів мандата за прогули і "кнопкодавство". Про це передає інформагентство "РБК-Україна" з залу засідання.

Так, сьогодні Велика палата КСУ розглянула цей законопроект і представила негативний висновок.

"Норми законопроекту не відповідають ч. 1 ст. 157 Конституції, в якій прописано, що зміни основного закону не можуть порушувати принципів свободи і прав громадян України", — зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "Слуги народу" був анонсований новий закон, який передбачав позбавлення мандата того народного обранця, який злісно порушує робочу дисципліну, виїхав на ПМЖ або подорож в іншу країну, а також просто був відсутній на дві третини засідань в Раді.
"Цю процедуру (позбавлення мандата — ред.) треба буде прописувати. Одним з форматів, який ми розглядали, це референдум по відкликанню народного депутата, це можуть бути і законодавчо прописані норми: якщо ви не відвідуєте свою роботу протягом, скажімо, 30% робочого часу ... Це буде визначати закон. Не прийшли на 30% засідань — втрачаєте мандат", — розповів тодішній голова партії Дмитро Разумков.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!