Головна Новини Політика рада Через "маржу Холодова" до бюджету не надійшло 2,5 млрд грн, - експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

Через "маржу Холодова" до бюджету не надійшло 2,5 млрд грн, - експерти

Зміни в законопроект №1049 призвели до серйозного скорочення виробництва на фабриках основних тютюнових компаній України

13 січня 2020, 13:05 comments3341
Поділіться публікацією:
Через "маржу Холодова" до бюджету не надійшло 2,5 млрд грн, - експерти

Через скандальну поправку нардепа від парії "Слуга народу" Андрія Холодова в законопроект №1049 бюджет України недоотримав близько 2,5 млрд грн. Про це свідчать аналізи розрахункових, а також фактичних надходжень держслужби статистики, податкової та казначейства. За словами експертів, акцизні надходження з сигарет зменшилися на загальну суму в 2,5 млрд гривень в жовтні-листопаді минулого року.

Відомо, що законопроект так і не був підписаний президентом, проте так звана "маржа Холодова" призвела до серйозного скорочення виробництва на фабриках основних тютюнових компаній України, які входять в десятку головних платників податків. Так, компанія "Бритіш Американ Тобакко" навіть зупинила фабрику в Прилуках.

Нагадаємо, нардеп Андрій Холодів провів спочатку через профільний комітет парламенту, а потім і через ВР поправку №8 до законопроекту №1049. Ця поправка передбачає кардинальний перерозподіл прибутку при продажу тютюнових виробів на користь оптової і роздрібної мережі. Пізніше стало відомо, що частина даної мережі нібито опосередковано контролюється депутатом Андрієм Холодовим, після чого за даним епізодом щодо "слуги народу" розпочато розслідування НАБУ.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що нардеп України і заступник голови Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Андрій Холодів активно намагається просувати 4-кратне підвищення акцизу на тютюн для нагрівання для систем IQOS і GLO.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!