Головна Новини Політика рада Рада підтримала скасування адвокатської монополії
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада підтримала скасування адвокатської монополії

Закон прийнятий за основу в першому читанні

14 січня 2020, 13:24 comments2069
Поділіться публікацією:
Рада підтримала скасування адвокатської монополії

Народні депутати 295 голосами в першому читанні прийняли за основу законопроект №1013 "Про внесення змін до Конституції України (про скасування адвокатської монополії)", пише "РБК — Україна".

Законопроект спрямований на розширення можливостей людини отримати фахову і юридичну допомогу на свій власний вибір і не бути обмеженим у виборі цієї допомоги тільки серед адвокатів.

Крім того, він передбачає вилучення положення частини четвертої статті 131-2 Конституції, згідно якій виключно адвокат здійснює представництво іншого особи в суді.

Як повідомляло видання "Коментарі", 1 листопада 2019 року КСУ дозволив змінити Конституцію для скасування адвокатської монополії.

Судді розглядали законопроект про скасування адвокатів на виключне право захисту громадян в суді на відповідність вимогам статей 157 і 158 Конституції. В процесі розгляду справи, члени суду прийшли до висновку, що поняття надання професійної юридичної допомоги не тотожне уявленню особи в суді. У зв'язку з цим, професійні правові послуги надають адвокати, а захищати в суді можуть і інші особи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!