Головна Новини Політика рада Рада без зайвих слів повернула Україну до ПАРЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада без зайвих слів повернула Україну до ПАРЄ

Утрималися при голосуванні за повернення України в ПАРЄ представники «Європейської солідарності»

16 січня 2020, 19:44 comments1633
Поділіться публікацією:
Рада без зайвих слів повернула Україну до ПАРЄ

Верховна Рада більшістю голосів підтримала повернення делегації України до повноцінної роботи в Парламентській Асамблеї Ради Європи.

Проект постанови №2718 підтримали 348 депутатів, 14 — утрималися. Проти не голосував ніхто. Документ приймали без попереднього обговорення.

У пояснювальній записці до проекту постанови зазначено, що метою повернення делегації України до роботи в ПАРЄ є "недопущення збереження існуючої ситуації в Європі, яка склалася у результаті агресивної зовнішньої політики Російської Федерації".

Крім того, повернення української делегації в ПАРЄ, на думку нардепів, дозволить довести до європейців об'єктивну інформацію про ситуацію на окупованих територіях України, а також не допустити використання Кремлем трибуни ПАРЄ для поширення брехні про ситуацію в Україні.

Варто відзначити, що утрималися при голосуванні представники фракції "Європейська солідарність", в тому числі і колишній президент Петро Порошенко.

Як повідомляли "Коментарі", ПАРЄ підтримала резолюцію, що передбачає ускладнення механізму запровадження санкцій, який дозволить делегації Росії повернути право голосу. У МЗС України були обурені рішенням Асамблеї. У ПАРЄ відхилили понад 200 українських правок у резолюцію щодо повернення делегації Російської Федерації.

В знак протесту Україна тимчасово призупинила роботу в ПАРЄ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!