Головна Новини Політика рада Майже 6 млн грн: 158 нардепів одержали компенсацію за проживання у столиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже 6 млн грн: 158 нардепів одержали компенсацію за проживання у столиці

Нардепам, які орендують житло в Києві, компенсуються витрати

19 лютого 2020, 16:49 comments2187
Поділіться публікацією:
Майже 6 млн грн: 158 нардепів одержали компенсацію за проживання у столиці

Цьогоріч 158 народних депутатів 9-го скликання отримали 5,81 млн грн – гроші призначені для компенсації витрат на проживання у Києві. Про це інформує громадський рух "Чесно", посилаючись на дані з сайту Верховної Ради України.

Так, закон щодо статусу народного депутата України передбачає покриття витрат парламентарів за оренду помешкання чи оплату готельного номера за умови, якщо нардепи не забезпечені житлом у столиці. А також закон діє для тих, хто не має реєстрації місця проживання на відстані понад 30 км від Києва.

Зазначається, що з жовтня "безхатченків" у Раді стало більше на 38 осіб. Кількісний розподіл за партіями наступний: фракція "Слуга народу" — 121 нардеп із 248, група "За майбутнє" – 10 з 22, позафракційні – 9 з 21, фракція "Європейська солідарність" – 7 з 27, фракція "Голос" – 4 з 20, фракція ОПЗЖ – 6 із 44, фракція "Батьківщина" – 1 нардеп з 24.

За даними аналітиків, серед 158 нардепів є 10 депутатів, які зазначили, що на момент обрання до парламенту вони проживали в столиці.

Зазначається, що НАЗК дозволило подавати нардепам декларації лише з квітня 2020 року, тож аналітики не можуть точно перевірити, чи володіють новоспечені парламентарі житлом у Києві чи в радіусі 30 км.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нардеп Беленюк зняв на відео депутатську їдальню та ціни страв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!