Позачергове засідання Ради 30 квітня: які питання розглянуть нардепи

Завтра Рада розгляне, серед іншого, законопроекти щодо звільнення від оподаткування медпрацівників та погашення заборгованості на оптовому ринку електроенергії

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков скликав позачергове пленарне засідання Верховної Ради України на 13:30 30 квітня на вимогу 159 народних депутатів. До порядку денного включені 17 питань, згідно з оприлюдненим документом на сайті парламенту.

Так, нардепи завтра розглядатимуть 6 законопроектів про ратифікацію і 3 – про приєднання України до різних угод. Також на порядок денний винесений проект постанови №3068 щодо звернення ВРУ до парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій на тему засудження триваючої збройної агресії Росії проти України, незаконної анексії Криму і міста Севастополь та окупації окремих районів Донецької і Луганської областей, політичних репресій проти українців та звільнення політичних в'язнів. Крім того, розглядатимуть законопроект №3329, який стосується змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування доходів медпрацівників, які боряться з епідемією COVID-19. До того ж у документі йдеться про законопроект № 2386 ("Про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії"), законопроект №3132 ("Про внесення змін до ЗУ "Про Антимонопольний комітет України" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету") і проект постанови №3400 ("Про внесення змін до постанови "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної ради з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини державного бюджету України"). А також обговорять проект постанови №3384, у рамках чого йтиметься про розслідування пожеж та вибухів на складах боєприпасів в Чернігівській, Вінницькій, Харківській, Луганській, Дніпропетровській областях у період 2014-2018 рр..

Додамо, що питань щодо призначення в уряд Михайла Саакашвілі у порядку денному немає.

Раніше "Коментарі" повідомили, що у Раді розглянуть закон про амністію ув'язнених для запобігання COVID-19 у в'язницях.