Головна Новини Політика Скандали "Свобода" звинуватила Кличка у призначенні обвинуваченого в корупції Осипова на посаду в КМДА
commentss НОВИНИ Всі новини

"Свобода" звинуватила Кличка у призначенні обвинуваченого в корупції Осипова на посаду в КМДА

На думку "свободівця" Володимира Назаренка, Віталій Кличко зробив помилку, призначивши на відповідальну посаду Валентина Осипова, обвинуваченого в корупції за кількома епізодами

6 лютого 2020, 16:35 comments2406
Поділіться публікацією:
"Свобода" звинуватила Кличка у призначенні обвинуваченого в корупції Осипова на посаду в КМДА

Мер столиці Віталій Кличко відмовився відповідати на питання, чому звинувачений в корупції чиновник Валентин Осипов був призначений на посаду голови Департаменту транспортної структури КМДА. Відповідне питання пролунало 6 лютого на засіданні Київської міськради від депутата від фракції Свобода Володимира Назаренка.

Питання було поставлене в контексті історії з Шулявською розв'язкою. Назаренко нагадав про конфлікт, пов'язаний зі знесенням заводу "Більшовик" і зазначив, що виступав за проект більш сучасної розв'язки. Проблема ж у підсумку, за його словами, все одно виникла з вини Департаменту транспорту

"Я нещодавно дізнався, що ви підписали призначення начальником Департаменту транспорту пана Осипова, фактично проти якого відкрили кілька кримінальних справ ще тоді, коли він був заступником голови "Київавтодору", — заявив Володимир Назаренко.

Депутат назвав призначення Осипова неповагою до киян, міських депутатів і президента Зеленському, який обіцяв боротися з корупціонерами.

"Тому я хочу задати вам питання: навіщо ви призначаєте людину, яка є фігурантом кримінальних справ, в тому числі, про корупцію, розкрадання і службову недбалість. І в тому жахливому стані, в якому знаходяться дороги, ви призначаєте колишнього заступника директора "Київавтодору" головою Департаменту транспорту", — обурився Володимир Назаренко.

Кличко не відповів на ці питання відразу, але пообіцяв, що надасть відповіді "пізніше".

picture

За даними ЗМІ, Валентин Осипов в 2017 році, займаючи посаду заступника голови комунальної корпорації "Київавтодор", нібито привласнював кошти столичного бюджету, виділені на утримання і ремонт столичних доріг і мостів. Зокрема, за одним з епізодів "Київавтодор" підписав договори на 37 млн грн, але майже 11 млн з них у результаті вивели на підставну фірму і перевели в готівку. Осипов свою провину нібито визнав, а справу передали в прокуратуру і Шевченківський райсуд Києва.

Крім того, публікувалася інформація про відкриття в 2017 році кримінального провадження за фактом крадіжки чиновниками "Київавтодору" коштів на ремонт вулиці Алма-Атинській. А в 2018 році правоохоронці викрили масштабну аферу, в результаті якої було "освоєно" 320 млн бюджетних гривень. Всього за цей рік щодо посадовців "Київавтодору" було відкрито 4 кримінальні справи.

Повідомляється також, що Осипов нібито діяв під прикриттям голови "Київавтодору" Олександра Густельова, який має тісний зв'язок з Віталієм Кличком. У пресі неодноразово публікувалася інформація про їхні спільні відвідування лазні, катанні на мотоциклах та інші епізоди спільного проведення часу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!