Головна Новини Політика Скандали.Політика Нацагентство з питань держслужби почало перевірку призначення Гнатюка на високу посаду в ДПС
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацагентство з питань держслужби почало перевірку призначення Гнатюка на високу посаду в ДПС

Перевірка призначення Романа Гнатюка на відповідність законодавству займе 30 робочих днів

27 лютого 2020, 12:20 comments2155
Поділіться публікацією:
Нацагентство з питань держслужби почало перевірку призначення Гнатюка на високу посаду в ДПС

Національне агентство України з питань державної служби (НАДС) почало перевірку призначення Романа Гнатюка на посаду керівника Департаменту контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Державної податкової служби України. Перевірку почали через підозри, що Гнатюк міг зайняти цю посаду незаконно.

Як повідомили в НАДС, перевірка почалася 20 лютого і триватиме 30 робочих днів, згідно з вимогами Закону України "Про звернення громадян".

"Керуючись положеннями частини третьої статті 13 Закону України "Про державну службу", статті 20 Закону України "Про звернення громадян", інформуємо, що відповідь НАДС на ваше звернення буде надана у встановлений законодавством термін", — пообіцяли в службі.

Нагадаємо, резонансне призначення Гнатюка відбулося 11 грудня 2019 року. До своєї нинішньої посади він значився завідувачем сектору забезпечення діяльності заступника міністра фінансів.

Займана Романом Гнатюком раніше посада і новий пост у ДПС – не є рівнозначними, оскільки штат сектора Мінфіну набагато менше штату департаменту ДПС (30 співробітників проти 2-3), а розмір посадового окладу в Мінфіні менше окладу голови департаменту ДПС (13 700 проти 15 900 грн).

Таким чином, згідно ЗУ "Про державну службу", призначати Гнатюка у ДПС, та ще й на керівну посаду, Верланов мав право тільки за підсумками проведення конкурсу. Але зробив це шляхом "переведення", чим, імовірно, порушив вимоги законодавства України, позбавив інших потенційних учасників можливості прийняти участь у відборі, нівелював принципи прозорості і конкуренції при формуванні штату своїх підлеглих.

"Крім того, переведення Гнатюка на посаду директора Департаменту ДПС повинно було статися за погодженням міністра фінансів, дані про яке в документах відомства, опублікованих на сайті, відсутні", — зазначає з цього приводу "Дзеркало тижня".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!