Головна Новини Політика Скандали.Політика Бізнесмен Димінський ховається від слідства, а його кримінальна справа «тікає» від одних правоохоронців до інших
commentss НОВИНИ Всі новини

Бізнесмен Димінський ховається від слідства, а його кримінальна справа «тікає» від одних правоохоронців до інших

У справі Петра Димінського про смертельне ДТП вже майже три роки немає жодних зрушень і його судові перспективи на сьогоднішній день не ясні

15 квітня 2020, 09:30 comments1909
Поділіться публікацією:
Бізнесмен Димінський ховається від слідства, а його кримінальна справа «тікає» від одних правоохоронців до інших

Кримінальну справу стосовно українського бізнесмена, власника футбольного клубу "Карпати" Петра Димінського, підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП, переходить з однієї правоохоронної інстанції в іншу без усіляких зрушень у розслідуванні. Тим часом сам бізнесмени переховується від слідства за кордоном. Ця історія триває вже майже три роки, пише видання "Апостроф".

Нагадаємо, 18 серпня 2017 року у Львівській області на автодорозі Львів-Краковець у с. Ямельня Яворівського району, сталася дорожньо-транспортна пригода – на смерть було збито молоду жінку – 31-річну Наталію Трилу.

Кримінальне провадження за ч. 2 статті 286 КК України у відношенні підозрюваного Петра Димінського у смерті жінки до недавнього часу розслідувала Національна поліція Львівської області. Сам же бізнесмен оголошений у міжнародній розшук, оскільки переховувався і продовжує ховатися від відповідальності у Греції.

В середині січня 2020 року в ряді ЗМІ з'явилася інформація про те, що постановою тодішнього Генпрокурора Руслана Рябошапки справу передано для подальшого розслідування в Головне слідче управління Служби безпеки України.

Редакція видання "Апостроф" звернулася і в СБУ, і в Офіс Генерального прокурора з запитами щодо причин передачі справи і його поточного статусу.

Офіс Генерального прокурора 4 березня переадресував запит у Прокуратуру Львівської області. Згідно відповіді, провадження знаходилося там і раніше, однак, у зв'язку зі зміною підслідності, прокуратура не здійснює керівництво провадженням, а інформація про нього відсутня. При цьому ні термінів, до яких прокуратура здійснювала розслідування, ні дат передачі справи, ні того, куди воно передано, прокуратура не вказала. По суті, журналісти отримали просту відписку.

Схожа відповідь надійшла зі Служби безпеки України: "Матеріали запитуваного кримінального провадження щодо П. Димінського до лютого 2020 року перебували в СБУ. Зараз постановою заступника Генерального прокурора підслідність визначено за слідчими Головного управління Національної поліції у Львівській області".

Ситуація не прояснилася, і 3 квітня редакція звернулася в Офіс Генерального прокурора з повторним запитом.

"Здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні №12017140000000650 від 18.08.2017 за підозрою громадянина Д. за ч. 2 статті 286 КК України доручено головному слідчому управлінню Національної поліції України. Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснюється Офісом Генерального прокурора", — повідомили в ГПУ. Будь-яку іншу інформацію надати відмовилися, відносячи її до інформації з обмеженим доступом.

Ще в грудні 2017 року Петро Димінський був оголошений спочатку у всеукраїнський розшук, а потім в міжнародний.

19 березня 2019 року представники українських правоохоронних органів — двоє детективів НАБУ — допитували його в Афінах в українському посольстві в іншій справі. І не знати про це не могла і Нацполіція, оскільки інформація була навіть у ЗМІ. Будучи оголошеним в розшук, фактично перебуваючи на території України, якою за законом вважається українське посольство, він, чомусь, затриманий не був.

Національна поліція, Генеральна прокуратура, Служба безпеки та їх регіональні управління – це всі ті структури, які за останній час нібито займалися розслідуванням справи Димінського про ДТП. Однак, виникають логічні запитання:

- чому жодна із структур не проявила зацікавленості в тому, щоб затримати підозрюваного і, нарешті, довести цю справу до суду?

- у зв'язку з чим дане кримінальне провадження переходить з однієї інстанції в іншу?

- чому держава бездіяльна в ситуації, за яке на його очах відбувається стільки відкритих, навіть публічних, порушень?

Нарешті, незрозуміло, чи залишилося на сьогоднішній день хоч щось від кримінального провадження щодо Димінського, враховуючи всі його переміщення. Невизначеними бачаться і його подальші судові перспектив.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!