Богдан поскандалив з Родіним і Культенком через дії ДАБІ щодо його бізнесу, - ЗМІ

За даними журналістів, Андрій Богдан дорікнув колишніх колег по президентській команді в тому, що вони нібито чинять тиск на його бізнес через ДАБІ

Екс-глава Офісу президента Андрій Богдан поскандалив з радником заступник голови ОП Володимиром Родіним і нардепом Артемом Культенком. Як пише видання "Голос", скандал стався в КВЦ "Парковий", де розташовується штаб-квартира партії "Слуга народу".

Приводом для конфлікту стали дозвільні документи, які Державна архітектурно-будівельна інспекція нібито припинила видавати на будівельні об'єкти Богдана і його соратника Андрія Ваврыша. Останній, нагадаємо, в минулому був заступником директора департаменту містобудування та архітектури КМДА.

Зі слів очевидців, зустріч Богдана, Ваврыша, Родіна і Культенка проходила на підвищених тонах. Перші двоє нібито обурювалися рішенням ДАБІ, оскільки роботу останньої в ОП курирує Родін, а з боку парламенту – Культенко. Свідок розмови зазначив, що Богдан був у нестямі від злості і вказував на те, що "його бізнес не чіпав навіть Порошенко".

Нагадаємо, Володимир Родін – відомий у вузьких колах забудовник Києво-Святошинського району BD Holding. За даними видання "Апостроф", саме він є "куратором" будівельної галузі та, зокрема, діяльності ДАБІ в Офісі президента.

Артем Культенко, як пише "Голос", до обрання нардепом нібито був пов'язаний з нелегальними МАФами в Києві. За даними журналістів, парламентарій закінчив духовну семінарію УПЦ (Московського патріархату) і став показово демонструвати свою воцерковленість на Facebook.

Варто зазначити, що реформування ДАБІ взяв під свій контроль особисто прем'єр-міністр Денис Шмигаль ще будучи віце-прем'єром у попередньому уряді.