Головна Новини Політика Скандали.Політика Екс-чиновник Мін'юсту Борис Бабін зважився на угоду з НАБУ заради умовного терміну, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-чиновник Мін'юсту Борис Бабін зважився на угоду з НАБУ заради умовного терміну, - ЗМІ

За інформацією журналістів, Борис Бабін йде на угоду зі слідством, хоча публічно він заперечує факт повідомлення йому про підозру з боку НАБУ і САП

23 квітня 2020, 14:59 comments1961
Поділіться публікацією:
Екс-чиновник Мін'юсту Борис Бабін зважився на угоду з НАБУ заради умовного терміну, - ЗМІ

Екс-чиновник Міністерства юстиції Борис Бабін, який отримав у січні 2020-го повідомлення про підозру в скоєнні низки посадових злочинів, міг піти на угоду зі слідством заради умовного терміну. Про це повідомляє видання КП в Україні.

Журналісти нагадали, що екс-представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін підозрюється у нанесенні своїми діями збитків державі більш ніж на 54 млн грн. Сам Бабін намагався заперечувати факт вручення підозри і відзначав свою невинуватість. Але, як стверджує КП в Україні, насправді Бабин нібито дав свідчення проти своїх спільників в обмін на значне пом'якшення покарання.

Як пише ЗМІ, в професійних колах Бабін Борис відомий скандалами і деструктивністю.

"Не досягнувши яких-небудь значних результатів на одній з посад в органах державної влади, Бабін однак не гребує численними претензіями на отримання коштів платників податків навіть вже після відходу цих посад", — йдеться в матеріалі.

За інформацією журналістів, вже перебуваючи під слідством, Борис Бабін нібито запланував заволодіння державними коштами, ініціювавши не менше п'яти судових проваджень, зміст яких зводиться до вимог виплати йому грошей. Які, на його думку, він незаслужено не отримав.

Мова у позовах йде про важку роботу на державних посадах в Мін'юсті, представництві Президента в АРК та РНБО. Робота на цих посадах нібито завдала чиновнику моральний збиток, який оцінюється ним у кілька мільйонів гривень.

Приміром, за менш ніж тиждень роботи в кріслі радника секретаря РНБО, Бабін через суд вимагає виплатити йому майже піврічну зарплату, а також компенсувати моральну шкоду в розмірі 15 000 грн. Схожа історія і з його невдалим працевлаштуванням в представництві президента в АРК, звідки він за власним бажанням звільнився в листопаді 2018 через зменшення зарплати. В даному випадку Бабін нібито хоче стягнути зарплату за більш ніж рік, протягом якого він вже не працює на цій посаді.

За даними КП в Україні, суди в основному відмовляють у задоволенні вимог Бориса Бабіна, але той все одно продовжує оскаржувати їх рішення.

Варто зазначити, що вже тривалий час Бабін є радником адвокатського об'єднання "Barristers". Адвокати об'єднання відомі участю в численних справах захисту осіб, обвинувачених у розпалюванні війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!