СБУ почала справу про держзраду Єрмака і Кучми за заявою В'ятровича

Нардеп Володимир В'ятрович зазначив, що позиція Леоніда Кучми та Андрія Єрмака підтримується самим президентом Володимиром Зеленським

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за фактом скоєного представниками української Тристоронньої делегації контактної групи на переговорах у Мінську державної зради. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат від парламентської фракції "Європейська солідарність" Володимир В'ятрович.

При цьому політик розкритикував правоохоронне відомство, яке відкрито не повідомляє прізвищ людей, які проходять головними фігурантами, а також, що якби В'ятрович через суд домігся порушення кримінальної справи, СБУ не стало б займатись цим виробництвом.

"Шкода, що СБУ соромиться прямо назвати прізвища зазначених у моєму зверненні "окремих представників", адже мова йде про голову офісу президента Андрія Єрмака і другого президента України Леоніда Кучму. А ще шкода, що СБУ не надійшла за законом відразу після мого звернення, і мені довелося звертатися до суду", - зазначив у своєму повідомленні Володимир В'ятрович.

Колишній директор Державного інституту Національної пам'яті додав, що відкриття провадження проти друзів і давніх партнерів по "Кварталу 95", ще не свідчить про законне і логічне завершення справи, тому закликав світову громадськість тримати цю справу в фокусі.

"Важко вести розслідування, коли є всі шанси вийти на самих себе. Тому маємо усім світом допомогти СБУ, тримаючи цю справу у фокусі громадської уваги.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир В'ятрович сам проходить підозрюваним у справі про марнотратство державних коштів під прикриттям проведення пам'ятного заходу на честь пам'яті жертв Голодомору.