Головна Новини Прес-реліз 2019 Новина в картинці: «Коментарі» виводять інфографіку на новий рівень
commentss НОВИНИ Всі новини

Новина в картинці: «Коментарі» виводять інфографіку на новий рівень

Видання «Коментарі» з гордістю представляє новий розділ «Інфографіка» - ілюстрована новину

27 серпня 2019, 11:05 comments9574
Поділіться публікацією:
Новина в картинці: «Коментарі» виводять інфографіку на новий рівень

Всеукраїнський інформаційно-аналітичний портал "Коментарі" запускає новинку – розділ під назвою "Інфографіка". В основі нового підходу наших журналістів і дизайнерів – висвітлення найважливіших інформаційних приводів на політичну, економічну і соціальну тематику у вигляді ефектних і змістовних колажів.

"Новина в картинці" від порталу "Коментарі" дозволить поглянути на важливі події або тенденції з інших ракурсів. А якісна візуальна обробка інформації зробить новину більш простою для розуміння і запам'ятовування.

Нововведення нашого сайту не випадкове – ідея "новини у картинці" виникла на основі аналізу запитів сучасних читачів. Зокрема, за даними експертів, одним з головних трендів медіаринку на сьогоднішній день є "візуальна журналістика".

"Згідно з дослідженням, проведеним у 2019 році Reuters Institute for the Study of Journalism, ключовими трендами сучасного ринку новинних ЗМІ є персоніфікація, адаптація до мобільних платформ і "візуальна журналістика", – говорить Андрій Попов, представник всеукраїнського маркетингового агентства ToShoNado в Харкові. – Під останніми найчастіше розуміється інфографіка. В Україні вже більшість медіа застосовують інфографіку, але тільки як допоміжний до основного тексту інструмент. Ми ж, спеціально для порталу "Коментарі", впровадили новий формат – "новину в картинці" – коли картинка стає цілком самостійним інформаційним продуктом та може підмінити собою тисячі знаків друкованого тексту".

За словами Максима Іванова, в. о. головного редактора видання "Коментарі", сайт давно застосовує інфографіку, але зараз ця практика виходить на новий рівень.

"Наша "новина у картинці" з легкістю поміститься на екрані монітора і буде містити в собі мінімум текстових пропозицій, але при цьому вона розповість все, що потрібно знати читачеві про подію. А завдяки яскравому візуальному змісту, такі новини будуть набагато легше запам'ятовуватися при мінімально витраченому часі", – розповів Максим Іванов.

Кожна "новина у картинці" буде публікуватися на нашому сайті в розділі "Інфографіка", а також на сторінках і каналах порталу "Коментарі" в соцмережах з хэштегами #новинаумалюнку та #візуальнажурналістика.

Тепер читач зможе споживати інформацію ще швидше, а головне – ще більш комфортно з мобільних пристроїв. Це наша відповідь на потребу людей у надійних орієнтирах серед величезного масиву інформаційного сміття і спаму, якими переповнені ЗМІ та соцмережі.

Всі "візуальні новини" оформлені в єдиному фірмовому стилі порталу "Коментарі", а приклад наведено нижче.

picture

Рубрика "Інфографіка", де ви зможете ознайомитися з найважливішими подіями в форматі "новина в картинці", доступна за посиланням: https://comments.ua/infographics



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!