Головна Новини Прес-реліз 2019 Які бувають дивани: їх переваги та недоліки
commentss НОВИНИ Всі новини

Які бувають дивани: їх переваги та недоліки

Сьогодні існують три основних форм-фактора диванів, кожен з яких має як свої переваги, так і недоліки

23 вересня 2019, 12:27 comments11205
Поділіться публікацією:
Які бувають дивани: їх переваги та недоліки

Один з найбільш корисних предметів меблів, яку можна придбати додому — диван. Він здатний розмістити всіх рідних або друзів перед телевізором вдень або ввечері, а вночі перетворитися в зручне ліжко. Ці м'які меблі можуть стати дизайнерською прикрасою або інструментом для зонування приміщення.

Виділяють три основних форм-фактори диванів: прямі, кутові і модульні.

Прямі дивани

Найбільш поширеними є прямі варіанти виробів. По суті, це і є класичний диван — широка подушка посередині, над нею спинка, і в більшості випадків передбачено два підлокітника.

picture

Переваги: прямий диван відносно компактний, особливо якщо мова йде про найбільш поширений варіант з механізмом трансформації "єврокнижка". З їх асортиментом можна ознайомитися в інтернет-магазині Дивани для Нірвани. Такий диван зручно "вписувати" у вже існуючий інтер'єр, під будь-яку зі стінок або навіть по центру кімнати, як в американських ситкомах ("Друзі" або "Теорія великого вибуху"). З допомогою прямого дивана можна зручніше зробити будь-яке приміщення в будинку або навіть в офісі.

Недоліки: головні мінуси прямих диванів відносяться до спального місця. Для щоденного сну варто скрупульозно оцінювати рівність майданчика та його властивості. Рекомендовано брати так звані ортопедичні дивани, що здатні підтримувати сплячого в правильному розслабленому положенні. В крайньому випадку рекомендуємо придбати тонкий матрац, який вдень можна скручувати і ховати десь у шафі.

Ще один недолік, властивий не всім моделям — це необхідність залишати запас простору при розкладанні. Інакше він буде тертися об стіну.

Кутові дивани

Найбільш "громіздка" категорія диванів традиційно встановлюється в куті кімнати. На такому дивані можна провести невелику вечірку, помістяться всі бажаючі.

picture

Переваги: головна гідність кутового дивана — це його розмір. Звізди віпливають й інші параментри — достатня кількість простору для ніш, де можна зберігати постільну білизну та інші речі за побажанням користувачів. Кутові дивани часто обладнані додатковими опціями — столиком, поличками, вбудованими баром і холодильником й навіть акустичною системою.

Недоліки: найбільш явний мінус — необхідність підготовки кімнати. В даному випадку не купується диван під існуючий інтер'єр, а все інше в приміщенні підлаштовується під диван. Але якщо все зробити правильно, то в результаті вийде зручна зона для відпочинку з телевізором (і ігровою консоллю), місцем для сидіння біля журнального столика, і гігантським місцем для сну.

Модульні дивани

Це збірні дивани, компоненти якого можуть існувати як окремо, в ролі крісел та пуфиків, так і разом, об'єднуючись в ліжко або сидячий диван.

picture

Переваги: різноманітність варіантів, найбезглуздіші дивани необхідно шукати саме серед модульних. Різноманітність можливостей дозволяє хоч щодня змінювати зовнішній вигляд вашої квартири, з'єднуючи кілька елементів дивана в групи. Можна навіть використовувати частини модульного дивана в різних кімнатах одночасно.

Недоліки: при такій "різнобічності" компонентів складно забезпечити рівне "ортопедичне" місце для сну. Швидше за все доведеться придбати спеціальний матрац.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!