Головна Новини Прес-реліз 2020 В рамках «Діалогу про майбутнє: Україна-США» українська делегація зустрілася з американським топ-лобістом і юристом
commentss НОВИНИ Всі новини

В рамках «Діалогу про майбутнє: Україна-США» українська делегація зустрілася з американським топ-лобістом і юристом

Під час робочої поїздки української делегації до Сполучених Штатів Америки проходить ряд зустрічей з представниками американського політичного істеблішменту і ділових кіл.

6 березня 2020, 21:21 comments3340
Поділіться публікацією:
В рамках «Діалогу про майбутнє: Україна-США» українська делегація зустрілася з американським топ-лобістом і юристом

3 березня відбулася зустріч з американським юристом і топ-лобістом Діною Елліс Рочкінд. Рочкінд має досвід роботи на Капiтолійському пагорбі у Комітеті з банкінгу, а також у Комітеті Конгресу США з фінансових послуг з 1995 року.  Вже у 2001 році вона долучилася до роботи в команді Джорджа Буша-молодшого. Але в 2003 році Діна Рочкінд повернулася у Комітет як старший консультант з фінансів. Також вона була одним з тих лобістів, які допомогли врятувати компанію Chrysler під час кризи в автомобільній галузі. Через декілька років Рочкінд знову повернулася на Капітолійський пагорб в статусі старшого радника з фінансових послуг. Тобто, більшу частину свого професійного досвіду вона брала участь у керуванні найбільшим бюджетом у світі. 

Модератором зустрічі була Катерина Одарченко – керівник української делегації, політичний експерт, президент Інституту демократії та розвитку “Polita”, Президент Української асоціації професіоналів у сфері GR та лобізму.

Діна Рочкінд дала пораду та поділилися досвідом щодо ефективності залучення професійних лобістів у веденні свого бізнесу.

До того ж, вона пояснила українській делегації яким чином працює американський уряд та поділилася цікавою інформацією щодо того, яку діяльність уряд проводить у сфері фінансів. Рочкінд передала свій унікальний досвід у сфері лобіювання та детально розповіла як відбувається процедура лобіювання за американським законодавством. 


picture

Останнім часом громадськість і ЗМІ в Україні та країнах СНД все більше уваги звертають на лобізм як важливу частину державної політики. Незважаючи на це, на даний момент відсутня прозорість термінології, тому є необхідність в проясненні цього питання.

Під час двогодинного предметного спілкування з'явилося розуміння системи фінансування та лобіювання на рівні країн і приватного бізнесу, яке корисне для держав, наприклад, створення нових робочих місць та економічних кластерів.

У свою чергу представники політичних кіл, аналітичних центрів та прогресивного українського бізнесу, які входять до складу української делегації, порушували безліч важливих і актуальних питань для розвитку України.

Так, активну дискусію розпочав підприємець, партнер міжнародної інвестиційної компанії "BASE Capital Management" та член Правління Української асоціації професіоналів у сфері GR і лобізму Тимур Чмерук. Він підняв кілька важливих питань, що стосуються інвестицій у сферах ІТ і зеленої енергетики і є актуальними в усьому світі.

До того ж було проведено обговорення фінансування розвитку українського оборонного сектора. Оскільки це питання відноситься саме до сфери лобізму і потребує детальної проробки, з чим і допомогла пані Рочкинд.

В цілому члени української делегації були дуже ініціативними і піднімали багато цікавих питань, що стосуються світових трендів. Висловлюємо подяку за активність Андрію Бузарову, Олега Кищука, Кирилу Барашкову і Василю Федіну.

Ще одну цікаву тему для обговорення запропонувала Олена Сибірякова, яка є українським фахівцем у галузі суспільних комунікацій та медіа-технологій. Зокрема були обговорені стан та перспективи розвитку ринку криптовалют. Актуальність цього питання обумовлена тим, що криптовалюта залишається привабливим об'єктом для інвестицій. Її популярність продовжує зростати, а межі використання розширюються.

Член Української асоціації професіоналів у сфері GR і лобізму Ганна Міщенко також вела жваву дискусію стосовно імплементації в українське законодавство норм регуляції громадської адвокації та лобізму з американських нормативно-правових актів. Діна Рочкинд, в свою чергу, позитивно оцінила таку ідею, адже сфера динамічно розвивається, має бути регульованою правовими рамками, оскільки в іншому випадку вона обов'язково буде працювати в тіньовому секторі економіки і плодити корупцію.

picture

Нагадуємо, що "Діалог про майбутнє: Україна-США" — це двосторонній українсько-американський експертний неурядовий форум, який протягом 1-5 березня проходить в США під егідою Інституту демократії та розвитку "Polita", а також консалтингової компанії SIC Group Ukraine.

Офіційним партнером заходу є BASE Capital Management, офіційним перевізником — Міжнародні авіалінії України — Ukraine International Airlines .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!