Головна Новини Суспільство події За віртуальним коханим на край світу: харків'янці загрожує смертна кара в Гонконзі
commentss НОВИНИ Всі новини

За віртуальним коханим на край світу: харків'янці загрожує смертна кара в Гонконзі

Шанси харків'янки повернутися в Україну невеликі

22 липня 2019, 13:35 comments5422
Поділіться публікацією:
За віртуальним коханим на край світу: харків'янці загрожує смертна кара в Гонконзі

Мешканка Харкова 36-річна харків'янка Алла Олійник була арештована в Гонконзі за контрабанду наркотиків на прохання "нареченого" і тепер їй загрожує смертна кара, повідомляє "Город Х".

picture

Алла Олійник познайомилася з жителем Таїланду, який представився Диманчем, в інтернеті. Вони багато листувалися, спілкувалися за допомогою відеочату. Він писав їй довгі красиві листи і молода жінка закохалася.

"Розповів, що займається косметичним бізнесом і слав фотографії з роботи – пристойні люди в костюмах, він перед ким виступає. Розповідав, що у нього є 8-річна дочка, яка вже чекає Аллу і хоче з нею познайомитися. Показував фотографії дочки, розповідав про колишній дружині, про свою маму, про сім'ю", — розповіла подруга жінки Аліна Зінченко, додавши, що ці листи зараз їй здаються стандартними заготовками.

Зустріч Диманч призначив через місяць в Об'єднаних Арабських Еміратах. Переліт туди і назад він сплатив, а також забронював номер в шикарному готелі. Тоді Алла Олійник працювала в обласній інфекційній лікарні, але відпустка отримати не змогла і звільнилася з роботи. Після цього "наречений" кілька разів присилав харків'янці за $400-500 "на життя".

picture

Алла Олійник летіла з пересадкою і на прохання коханого взяла в транзитному аеропорту рюкзак у чоловіка, який назвався братом Диманча. В останній момент Диманч скасував зустріч, сказавши, що поїздка зривається з незалежних від нього причин.

Через деякий час аналогічна зустріч була призначена на Шрі-Ланці. Харків'янці в транзитному аеропорту передали рюкзак з речами. Але чоловікові нібито терміново призначили операцію на шлунку і зустріч не відбулася. І обидва рази якісь люди від нього приходили за рюкзаками.

"Вона повернулася додому... Але минуло три дні — і він знову покликав її на зустріч, з тим, щоб вона прилітала назавжди, кликав заміж. Цього разу зустріч була призначена в Гонконзі... Алла вирішила: якщо він і цього разу не прилетить – заблокує його скрізь і не буде спілкуватися", — згадує Зінченко.

Диманч оплатив Аллі Олійник дорогу, вислав поштою бронь готелю для двох дорослих і дитини, щоб нібито познайомити її з дочкою. Вранці 16 липня 2019 року харків'янка прилетіла в Гонконг транзитом через Ефіопію, де на прохання Диманча забрала рюкзак з речами. На зв'язок харків'янка вийшла через 1,5 доби після прильоту. На митниці в прихованому відділі рюкзака знайшли 1,5 кг кокаїну. А в Гонконзі за це загрожує смертна кара або довічне ув'язнення.


picture
Аліна Зінченко відзначає, що допомогти харків'янці, яка потрапила в біду , нікому: батько — пенсіонер, у матері розлад психіки після смерті молодшого сина. Зараз вона збирає характеристики з місця навчання та колишньої роботи, довідки з поліції і наркодиспансеру, щоб підтвердити, що у Алли Олійник не було проблем з законом.

picture

"Вже кілька діб жодних звісток. Я дзвонила в поліцію аеропорту Гонконгу – вони не розуміють англійську мову. Писала туди електронні листи – поки що тиша. Я зв'язалася з адвокатом з Києва, який займався подібними справами. Він сказав, що є дуже маленькі шанси, що після експертизи виявиться, що це був не кокаїн. Або слідство вивчить листування Алли з Диманчем і зробить висновок, що вона не винна. Хоча це навряд чи, наркотики для Гонконгу – серйозний злочин. Зі слів юриста, він буде намагатися хоча б зменшити термін", — каже дівчина.

Як повідомляли "Коментарі", в Києві наркотики спробували передати в СІЗО за допомогою дрона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!