Головна Новини Суспільство події Радіація на заводі «АрселорМіттал» у Кривому Розі перевищила норму в десятки разів,- СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Радіація на заводі «АрселорМіттал» у Кривому Розі перевищила норму в десятки разів,- СБУ

Працівники «АрселорМіттал» заважали силовикам оглянути джерело радіації

22 липня 2019, 19:14 comments3441
Поділіться публікацією:
Радіація на заводі «АрселорМіттал» у Кривому Розі перевищила норму в десятки разів,- СБУ

Співробітники Служби безпеки виявили на території підприємства "АрселорМіттал Кривий Ріг" перевищення допустимого рівня радіоактивного випромінювання, передає "Укрінформ".

"Під час здійснення відповідних замірів, ми виявили радіацію, що перевищує санітарні межі для вказаного підприємства", — заявив начальник слідчого відділу УСБУ в Дніпропетровській області Ігор Єна.

Він зазначив, що рівень радіації на території підприємства становить 4,4 мікрозіверта.

За словами Єна, співробітниками СБУ була отримана інформація про серйозне порушення вимог радіаційної безпеки під час налагодження машини безперервного лиття сталі. На цій підставі було отримано дозвіл суду і 20 липня співробітники СБУ прибули на підприємство. Співробітники спецслужби оголосили перелік документів, які потрібно було надати та приступили до огляду машини.

"За інформацією, наданою під час обшуку, машина перебуває у неробочому стані, однак у відкритих інтернет-джерелах саме підприємство повідомляє про запуск цієї машини і є відповідний відеозапис. Крім того, на самій машині було виявлено сліди її експлуатації", — зазначив начальник слідчого відділу.

Під час огляду машини було виявлено не передбачені конструкцією зміни, а джерело випромінювання було покрито звичайним металом. Під час обшуків співробітники "АрселорМіттал" перешкоджали повноцінного огляду і не давали можливості оглянути технічну складову іонізатора.

Крім того, за його словами, співробітники СБУ змогли отримати всі документи тільки через 16 годин після приїзду на підприємство. За результатами огляду також були вилучені машина безперервного лиття заготовок №3 і окремі елементи устаткування.

Зазначимо, про перевищення рівня радіації дізналися випадково. Як розповіли екологи, представник підрядної організації, не пов'язаної з роботами на машині, проходив повз зі включеним дозиметром.

До речі, безпечною для людини вважається норма радіаційного випромінювання до 0,5 мікрозіверта на годину.

Як повідомляли "Коментарі", в Норвегії зафіксували витік радіації на затонулому радянському підводному човні "Комсомолець".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!