Головна Новини Суспільство події В курортній Кирилівці почалося нашестя медуз
commentss НОВИНИ Всі новини

В курортній Кирилівці почалося нашестя медуз

В Азовському морі живуть всього три види медуз

23 липня 2019, 06:30 comments3947
Поділіться публікацією:








В курортній Кирилівці почалося нашестя медуз

Близько берегів Азовського моря в курортному селищі Кирилівка Запорізької області почалося нашестя медуз. Про це повідомляє ресурс "РИА Мелітополь".

На запису видно, що морські мешканці всіх розмірів і відтінків дрейфують на мілководді. Це відбувається через підвищення концентрації солі в Азовському морі. На сьогоднішній день вона досягає 14 проміле, що сприяє міграції медуз з Чорного моря в Азовське. У 90-ті роки саме із-за зниження солоності моря медузам довелося покинути його акваторію.

В Азовському море живуть всього три види медуз: аурелія, синя медуза (медуза-корнерот), мнемиопсис. Отруйними є аурелія і корнерот. Найбільш часто страждають від контакту з медузами діти, а також дорослі з невеликою вагою. А ось повних людей медузи майже ніколи не жалять.


Як повідомляли "Коментарі", на узбережжі Криму атакували зграї медуз, покривши всю поверхню акваторії мису Тарханкут. Зазначимо, що в Криму акваторія мису Тарханкут вважається найчистішою в Чорному морі і нашестя медуз природне явище для цієї пори року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!