Українські школярі завоювали 9 медалей на Міжнародних олімпіадах

Змагання з математики проходили у Великобританії, а з біології - в Угорщині

Школярі з України на Міжнародних учнівських олімпіадах з математики та біології завоювали 9 медалей. Більшість нагород - шість медалей - школярі отримали в області математики, повідомляє прес-служба Урядового порталу в соцмережі Facebook.

Як зазначається, до складу команди, яка представляла Україну на олімпіаді з математики, увійшло шість учнів. Змагання проходили у Великобританії, в місті Бат. Участь в олімпіаді з математики взяли 643 учні зі 116 країн світу.

"Золото" зміг завоювати учень 10-го класу київського ліцею № 208 Федір Юдін, "срібло" - учень 11-го класу Харківської фізико-математичного ліцею №27 Олександр Войтович та учень 11-го класу Українського фізико-математичного ліцею КНУ ім. Тараса Шевченка (м. Київ) Вадим Коваль.

Також "срібло" з математики отримали учень 11-го класу Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату при ЛНУ ім. Івана Франка Володимир Фединяк і учень 10-го класу Русанівського ліцею (м. Київ) Марко Хасін.

"Бронзу" виборов учень 11-го класу Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Олесь Голембовський.

"На олімпіаді з біології у складі української команди було чотири школяра", - йдеться в повідомленні.

Срібну медаль з біології отримав учень 11-го класу Києво-Печерського ліцею № 171 "Лідер" (м. Київ) Методій Голлендер, учениця 11-го класу Київської гімназії № 287 Іванна Остапчук. "Бронзу" у області біології отримала учениця 11-го класу Технічного ліцею (м. Київ) - Богдана Гур'єва.


В олімпіади з біології взяли участь 300 школярів із 78 країн світу. Змагання проходили в місті Сегед в Угорщині.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що учні поскаржилися на ЗНО з англійської мови.