Головна Новини Суспільство події Католицький портал оцінив роль Медведчука в знятті санкцій щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Католицький портал оцінив роль Медведчука в знятті санкцій щодо України

Польський католицький портал Forsal зазначає, що тільки голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук може домогтися зниження ціни на газ для населення

24 липня 2019, 17:27 comments1285
Поділіться публікацією:
Католицький портал оцінив роль Медведчука в знятті санкцій щодо України

Такими, на думку журналістів, були підсумки візиту Віктора Медведчука і співзасновника партії "Опозиційна платформа — За життя" Юрія Бойка до Москви.

"Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв запропонував на зустрічі з Юрієм Бойком і Віктором Медведчуком, повернутися до газових питань між двома країнами після парламентських виборів в Україні і формування уряду", — пише Forsal.

Глава уряду РФ запропонував два варіанти вирішення проблеми. Так, можна продовжити існуючі контракти на обмежений час або створити російсько-український консорціум з управління газотранспортною системою України.

Віктор Медведчук, в свою чергу, додав, що на зустрічі обговорювалося і економічне співробітництво.

"Ми також говорили про економічні питання, які становлять інтерес для України. Ми повернулися до теми тарифів і цін на газ. Ми попросили продовжити хоча б поки в односторонньому порядку, скасування санкцій щодо українських підприємств", — сказав український політик.

Бойко в розмові з Медведєвим заявив, що "консорціум, який буде враховувати інтереси Росії як постачальника та інтересів країн ЄС як споживачів газу, є найбільш реальним". І перейти до реалізації цього сценарію, за його словами, можна після парламентських виборів в Україні.

Дмитро Медведєв пообіцяв розглянути питання зняття санкцій з деяких українських товарів, додавши, що РФ "веде себе спокійно", а Україна приєдналася до санкцій ЄС.

"Ідея консорціуму, про який говорили політики, обговорювалася раніше. Спочатку в ньому мали брати участь три сторони: Україна, Росія і ЄС. У 2013 році Росія відмовилася від цього варіанту. У березні цього року глава російського "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що компанія готова брати участь у створенні двостороннього консорціуму спільно з Україною", — зазначає Forsal.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!