Головна Новини Суспільство події Затриманого в РФ бізнесмена Климця перевели з одиночки в спільну камеру, - джерело
commentss НОВИНИ Всі новини

Затриманого в РФ бізнесмена Климця перевели з одиночки в спільну камеру, - джерело

Всупереч очікуванням, Павла Климця не випустили на свободу під заставу, а нових засідань по його справі не призначали

25 липня 2019, 12:45 comments2886
Поділіться публікацією:
Затриманого в РФ бізнесмена Климця перевели з одиночки в спільну камеру, - джерело

Екс-"регіонала", президента алкогольного холдингу "Олімп" Павла Климця, затриманого в Росії навесні цього року, перевели з СІЗО "Лефортово", де він утримувався в одиночній камері, в загальну камеру іншого слідчого ізолятора. Про це повідомляє джерело з оточення донецького бізнесмена.

За даними джерела, ситуація Климця стає дедалі серйознішою.

"У нього відібрали мобільний телефон, не дозволяють побачень. Його люди привезли гроші для застави, але це не допомогло — очевидно, вимагають чогось більшого. Не виключено, що хочуть забрати бізнес або його частину", — розповіло джерело.

На сьогоднішній день відомо, що останнє судове засідання по справі Павла Климця пройшло в Москві 10 червня. Всупереч очікуванням, що після нього бізнесмен зможе вийти на свободу під заставу, за словами прес-секретаря Климця Юлії Трестер, ситуація не змінилася. Нових засідань по його справі також не призначали, повідомила прес-секретар.

"Нічого не відомо, і дружина, як і раніше дуже просить про режим тиші, бо переживає, що це негативно вплине на хід справи. Зв'язок з ним є, так", — розповіла Юлія Трестер.

Тим часом, різного роду експерти в ефірі українських телеканалів заявляють про "захоплення Росією українських бізнесменів" (зокрема, говорячи про Климця) і закликають президента Володимира Зеленського зайнятися питанням їх звільнення поряд із звільненням полонених українських моряків. Варто зазначити, що за інформацією деяких ЗМІ Павло Климець нібито прибув до Росії для того, щоб домовитися про продовження нелегальної діяльності його заводу в анексованому Криму.

Нагадаємо, що на початку квітня 2019 року 51-річного Павла Климця заарештували в Москві разом з топ-менеджером "Олімпу" Юлією Самойловою. Слідчий комітет РФ порушив проти нього кримінальну справу, про дачу хабаря в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 291 КК РФ). 12 квітня суддя Марина Сирова відправила Климця в СІЗО.

За інформацією низки українських і російських ЗМІ, візит мільйонера в РФ міг бути пов'язаний з обговоренням долі його активів в самопроголошених Л/ДНР" і анексованому Криму, контроль над якими Климець нібито втратив. Однак, за деякими даними, його заводи на окупованих територіях продовжували "розливати" горілку і навіть поставляли її в Україну, а причиною візиту Климця в РФ нібито став перерозподіл активів російськими конкурентами.

За версією слідства, бізнесмен дав хабар, щоб знову отримати над ними контроль. Про це правоохоронцям повідомив колишній адвокат Гір Чудопалов, який в даний час сам перебуває під арештом у справі про хабарництво. Пізніше Климець був повторно заарештований до 10 червня 2019-го.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!