Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли спосіб, як заряджати гаджети від тепла людського тіла
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли спосіб, як заряджати гаджети від тепла людського тіла

Вчені знайшли матеріал який можна застосовувати для зарядки мобільних пристроїв без джерела живлення

25 липня 2019, 17:11 comments2025
Поділіться публікацією:
Вчені знайшли спосіб, як заряджати гаджети від тепла людського тіла

Колектив вчених кафедри Функціональних наносистем і високотемпературних матеріалів НИТУ "Місіс" спільно з колегами з Технологічного університету Лулело (Швеція) і Єнського університету ім. Фрідріха Шиллера (Німеччина) створили перший матеріал для зарядки мобільних пристроїв без додаткового джерела живлення .

Зробивши браслет для годинника або чохол для мобільного телефону з такого полімеру, можна буде живити пристрої на постійній основі, без додаткового джерела електроенергії від тепла людського тіла, зазначають вчені.

Термоелектричні матеріали – хімічні сполуки або сплави металів, які здатні конвертувати тепло в електроенергію через різницю температури в місцях приєднання до пластини провідників. Цей ефект був відкритий ще в 1821 році німецьким фізиком Томасом Зеебеком.

В останні роки вчені почали шукати альтернативу термоелектрикам на основі сплавів – і знайшли її у полімерних матеріалах. Такі матеріали працюють навіть при кімнатній температурі, нетоксичні, мають низьку теплопровідність (мінімізують розсіювання отриманого тепла назовні.

За словами учасника наукової групи з боку НИТУ "Місіс", кандидата фізико-математичних наук, Хабіба Юсупова, при таких характеристиках матеріалу, вироби з нього будуть здатні перетворювати навіть тепло людського тіла (на контрасті з кімнатною температурою) в корисну електроенергію. 

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вчені розповіли як музика дозволяє визначити рівень інтелекту людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!