Головна Новини Суспільство права людини «Укрзалізниця» вирішила жорстко боротися з алкоголізмом на роботі
commentss НОВИНИ Всі новини

«Укрзалізниця» вирішила жорстко боротися з алкоголізмом на роботі

У працівників будуть перевіряти 2 рази на день наявність алкоголю в крові

26 липня 2019, 12:29 comments3316
Поділіться публікацією:
«Укрзалізниця» вирішила жорстко боротися з алкоголізмом на роботі

"Укрзалізниця" посилила контроль за дотриманням трудової дисципліни на підприємстві, зокрема, запровадила політику нульової толерантності до вживання алкоголю в робочий час. Про це повідомив керівник регіонального філіалу "Південно-Західна залізниця" Роман Веприцький.

За його словами, для цього були закуплені сертифіковані алкотестери, якими перевіряють наявність алкоголю в організмі працівників перед, в середині і в кінці робочого дня.

"Пристрої вже встановили на прохідних в головному офісі регіонального філіалу "Південно-Західна залізниця", а також озброїли ними інспекторів, які стежать за дотриманням трудової дисципліни", — розповів Роман Веприцький, керівник регіонального філіалу "Південно-Західна залізниця".

Він зазначив, що нововведення стало частиною масштабної стратегії безпеки, прийнятої АТ "Укрзалізниця" ще два роки тому, що дозволить відсівати підпилих співробітників до того, як вони приступлять до виконання своїх обов'язків.

 Тепер крім традиційного інструктажу перед початком зміни, працівників шляхів перевірятимуть на наявність алкоголю в організмі. Випили будуть усувати від роботи відразу ж.

Посилення контролю за дотриманням трудової дисципліни на підприємстві — не просто примха. Таким чином планують максимально підвищити безпеку залізничних перевезень та зменшити статистику смертності як серед співробітників УЗ, так і серед населення. Адже за статистикою, більш ніж у половині всіх нещасних випадків на залізниці винен алкоголь.

За інформацією начальника служби охорони праці регіонального філії "Південно-Західна залізниця" Алли Лазько, тільки за перше півріччя 2019-го на території регіонального філіалу "Південно-Західна залізниця" сталося чотири нещасних випадки, три з яких — з летальним результатом. Результати експертизи показали високий вміст алкоголю в крові постраждалих.

В УЗ також пояснили, що є ще один аргумент на користь запровадження жорсткого контролю за дотриманням трудової дисципліни залізничниками. З 21 липня набрали чинності законодавчі норми, які покладають відповідальність за кожен нещасний випадок з вини працівника, в тому числі перебуває у стані алкогольного сп'яніння, на його керівника. Відповідальність, до речі, кримінальна, і передбачає до 7 років позбавлення волі (у залежно від складності ПП).

Як писало видання "Коментарі", "Укрзалізниця" відкрила на ряді маршрутів продаж квитків за 60 діб до відправлення



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!