Головна Новини Суспільство події В Україні крали з бюджету та ухилялися від податків
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні крали з бюджету та ухилялися від податків

Зловмисники проводили переведення в готівку грошей через мережу підприємств з ознаками фіктивності.

26 липня 2019, 19:38 comments1856
Поділіться публікацією:
В Україні крали з бюджету та ухилялися від податків

Конвертаційний центр, через який в день могло проходити до 10 млн гривень, виявили правоохоронці Дніпропетровської області. За час своєї роботи зловмисники завдали державі 46 млн гривень збитку, передає прес-служба Служби безпеки України.

Як зазначається, група зловмисників складалася з 14 осіб. Вони організували схему по заволодінню коштів з бюджету та ухиляння від сплати податків.

"Ряд металургійних комбінатів перераховували безготівкові кошти на адресу компаній в якості оплати за металобрухт. Після цього, вони користувалися послугами "конвертаційного" центру та проводили переведення коштів у готівку через мережу підприємств з ознаками фіктивності. Фінансові операції з бухгалтерського та податкового обліків, компаніями не проводилися. Це дозволяло уникати сплати податку на прибуток та військового збору. З металобрухту, який нібито, був поставлений на адресу металургійних комбінатів, виготовлялася різноманітна сталева продукція. Вона (продукція) частково експортувалася, а податок на додану вартість відшкодовувався з державного бюджету", — йдеться в повідомленні.

За попередніми підрахунками, державі був нанесений збиток — 46 млн грн. Кур'єри організованої злочинної групи перевозили готівкові кошти. Під час обшуків правоохоронці вилучили 6 млн 400 тис гривень готівкою.

"Також в ході обшуків вилучено чекові книжки з відтисками печаток підприємств з ознаками фіктивності та підписами директорів та іншу бухгалтерську документацію. А на відповідальне зберігання передано 550 тонн металобрухту, щоб уникнути його подальшого розкрадання", — говорять в СБУ.

За фактом було відкрито кримінальні провадження за ч. 5 і ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів.), ч. 1 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Раніше, видання "Комментарии" повідомляло, що працівники митного поста "Ужгород" постійно займалися "поборами".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!