Сильна злива затопила Рівне

Мешканці Рівного такого сильного зливи не пам'ятають вже давно

У п'ятницю, 26 липня, в Рівному пройшла сильна злива, в результаті якого місто перетворилося на озеро. Про це повідомляє державна служба з надзвичайних ситуацій.

"Рятувальники витягли з підтоплених вулиць з допомогою спецтехніки 43 автомобіля, проводили відкачування води з підвалів адмінбудівель", — йдеться в повідомленні.

В результаті негоди затоплені підвальні приміщення лікарень, серед них і Рівненський обласний перинатальний центр, поліклінік, дитячих садів, адміністративних будівель, в тому числі обласного архіву.

За інформацією UA:Рівне, більше трьох десятків рятувальників і десяток одиниць спецтехніки залучили для ліквідації наслідків зливи. Допомога була надана також водіям, чиї машини затопило, і вони не могли рушити з місця. У місті призупиняли рух тролейбусів.

"На наш весь місто, на 300 з гаком кілометрів вулиць, всього 29 кілометрів каналізації і то та, яка робилася в незапам'ятні часи. Місто розвивається, заасфальтовані площі збільшуються. Вода раніше хоч в грунт йшла. Зараз йде по твердому покриттю в зливову каналізацію. І куди діватися? Просто пропускна здатність цих труб, які клали перш, не справляються", — сказав заступник начальника управління ЖКГ Рівного Володимир Лапюк.




Як повідомляли "Коментарі", у Луцьку дві години вирувала негода з-за великої кількості опадів виявилися затоплені вулиці і площі, а град побив дерева. Після негоди на вулицях, площах та біля будинків утворилася справжня Венеція.