Головна Новини Суспільство події Сьогодні річниця трагедії на летовищі у Скнилові
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогодні річниця трагедії на летовищі у Скнилові

Трагедія у Скнилові сталася 17 років тому

27 липня 2019, 11:09 comments3298
Поділіться публікацією:








Сьогодні річниця трагедії на летовищі у Скнилові

Сьогодні, 27 липня, річниця трагедії на авіашоу на аеродромі "Скнилів" Львівської області, яка відбулася в 2002 році і стала найбільшою катастрофою в історії авіашоу в Європі.

У той день на аеродромі проводилися заходи з нагоди 60-річчя створення авіаційного корпусу Військово-повітряних сил України. Подивитися на виставу в небі прийшли близько 10 тисяч осіб.

Екіпаж винищувача Су-27 у складі командира Володимира Топонаря і другого пілота Юрія Єгорова виконував фігури вищого пілотажу. Під час виконання "мертвої петлі" літак опустився дуже низько і пілот не зміг підняти його у небо. В результаті, винищувач просто врізався у натовп глядачів і загорівся.

Жертвами трагедії стали 77 осіб, серед яких 28 дітей. Ще сотні людей постраждали. Пілоти встигли катапультуватися і отримали незначні поранення.

Було заведено кримінальну справу, за якою 5 чоловік були визнані винними. Причиною трагедії визнали погану організацію і підготовку до авіашоу. Засудили льотчиків і організаторів шоу. Пілотів звинуватили у відхиленні від польотного завдання, низькому професіоналізмі і недбалості. Володимира Топонаря засудили до 14 років в'язниці, Юрія Єгорова до 8 років. Жоден з п'яти засуджених своєї провини не визнав.

Щорічно на місці трагедії проводяться жалобні заходи, куди приходять близькі загиблих, постраждалі і просто небайдужі люди, щоб вшанувати пам'ять жертв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: «Комментарии»
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!