Головна Новини Суспільство медицина Супрун розповіла, як уберегтися від гепатиту
commentss НОВИНИ Всі новини

Супрун розповіла, як уберегтися від гепатиту

Тести на вірусні гепатити безкоштовні

28 липня 2019, 14:45 comments4786
Поділіться публікацією:
Супрун розповіла, як уберегтися від гепатиту

В Україні більше 2 мільйонів людей інфіковані вірусним гепатитом С, гепатит В — більше 600 тис. Про це в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила на своїй сторінці в фейсбук.

"Вірусні гепатити небезпечні тим, що можуть призводити до серйозних ускладнень. Зокрема, викликати такі хвороби як цироз і рак печінки. У більшості випадків ці хвороби обумовлені саме наявністю гепатиту В або С", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відсутність своєчасного лікування вірусних гепатитів становить небезпеку для здоров'я самого пацієнта і людей, з якими він контактує.

"Саме тому вкрай важливо вчасно пройти тестування на гепатити. Якщо ви ніколи цього не робили — зробіть обов'язково, не відкладайте цю справу. Тести на вірусні гепатити безкоштовні", — підкреслила Супрун.

Пройти тестування коштує зокрема пацієнтам з груп ризику:

▪️ людям, які робили тату або пірсинг

▪️ користувалися послугами салонів з манікюру, але не впевнені в дотриманні правил стерилізації

▪️ мали велика кількість статевих партнерів і практикували незахищений секс

▪️ якщо в сім'ї порушуються елементарні правила гігієни.

Якщо у пацієнта діагностували вірусний гепатит (після додаткового обстеження), необхідно звернутися до лікаря-інфекціоніста. Пацієнти з вірусним гепатитом можуть отримати лікування за державною програмою. Якщо у медустанові кажуть, що ліків немає, варто звернутися до головного лікаря або в департамент / управління охорони здоров'я у вашій області, щоб з'ясувати причину.

Крім того, пацієнти з вірусним гепатитом можуть безкоштовно отримати інноваційне лікування проти вірусного гепатиту С. Його ефективність становить 90%, а ймовірність появи побічних ефектів значно менше, ніж при лікуванні препаратами попереднього покоління.

У той же час гепатиту B можна запобігти, зробивши вакцинацію за календарем щеплень. Немовлятам першу дозу вакцини вводять у перші дні після народження, другу і третю — в 3 і 6 місяців.

Вакцини проти гепатиту С поки не існує. Найкращий спосіб вберегтися від нього — дотримуватися базових правил особистої безпеки та гігієни.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що медики придумали інноваційну методику лікування гепатиту С.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!