Головна Новини Суспільство права людини В Україні закрили реєстр корупціонерів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні закрили реєстр корупціонерів

В Україні було зареєстровано понад 23 900 корупціонерів

29 липня 2019, 12:08 comments7997
Поділіться публікацією:
В Україні закрили реєстр корупціонерів

Майже 24 тис. корупціонерів в Україні можуть повернутися на державну службу, оскільки реєстр корупціонерів закритий. Про це повідомляється на сайті сервісу моніторингу реєстраційних даних українських компаній і судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів Opendatabot.

"Починаючи з 14 серпня 2018 року списки корупціонерів публікували на порталі відкритих даних кожні 7-10 днів. Останній раз дані оновлювалися 25 червня 2019 року", — йдеться в повідомленні.

Згідно з останніми оновленням, в Україні було зареєстровано понад 23 900 корупціонерів.

Національне агентство з протидії корупції зараз створює сайт з реєстром корупціонерів, однак цей реєстр не буде відкритим. Процес перебуває на стадії оголошення тендера для пошуку технічних підрядників, та реєстр опублікують тоді, коли цей процес завершиться.

Людина, яка вчинила корупційне правопорушення, як мінімум протягом трьох років не має права займати держпосади. Якщо його статус буде неможливо перевірити автоматично, є ризик, що ці люди зможуть повернутися на державну службу.

Як повідомляли "Коментарі", Міністерство юстиції в рамках проекту по стягненню боргів по зарплаті на користь працівників запустило відкритий електронний реєстр підприємств-боржників.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!